Eesti laskmise meistrivõistlustel sai Arles Taal kolmanda koha

Läänlastest parima tulemuse, 3. koha sai Arles Taal. Teda edastasid 1. koha pälvinud Peeter Olesk ja 2. koha saanud Tarmo Tui. Foto: Mati Seppi
Läänlastest parima tulemuse, 3. koha sai Arles Taal. Teda edastasid 1. koha pälvinud Peeter Olesk ja 2. koha saanud Tarmo Tui. Foto: Mati Seppi

Eesti laskmise meistrivõistlustel sai läänlastest parima tulemuse, kolmanda koha püstolilaskur Arles Taal.

Koroonaviiruse tõttu pääses tänavu võistlustele edetabeli järgi 20 paremat laskurit igast relvaliigist, kuid sellegipoolest ei olnud veel nädal enne võistlust teada, kas võistlus ülde toimub.

Võistlusel oli põhimäng ja finaal, kuhu pääsesid põhimängu kaheksa paremat.

Esimesena asusid võistlema meeste püstolilaskurid, kuhu kuulus neli läänlast – Raal Kurus, Elari Tahvinov, Kaur Kuurberg, Arles Taal. Põhivõistlusel sai parima tulemuse Arles Taal – 557 silmaga 4. koha. Läänlastest järgmine oli 10. koha saavutanud Elari Tahvinov, kes lasi 552 silma. Tahvinovil jäi finaali pääsemiseks kaks silma puudu. Kaur Kuurberg sai 537 silmaga 15.koha.

Finaali alustas Taal edukalt ja oli esimeste laskudega liider. Seejärel kukkus teisele kohale ja finaali lõpuks oli kolmas.

Naiste püstolis oli Triin Kuusikul kaitsta meistritiitel ja Kaidi Saarnal pronkmedal. Seekord nii edukalt ei läinud. Põhivõistluse lõpetas Kuusik 550 silmaga 5. kohal, Kaidi Saarna lasi 546 silma, mis tagas 6. koha. Kerli Neljas sai 524 silmaga 16. koha.

Finaal algas laskuritele keskpäraselt. Vahepeal olid Kuusik ja Saarna medalikonkurentsis. Kuid otsustavatel momentiel lasti konkurentidest kehvemini ja finaali lõpuks sai Kuusik 5. koha ja Saarna 7. koha.

Meeste püssis suurte lootustega startinud Kristjan Tiitsma sai kokku 582,7 silma ja 17. koha. Marten Tiitsma põrus aga varustuse järelkontrollis ja tulemust kirja ei saanud, sest laskmisjope oli väikseks jäänud. Kinninööbitud jopel peavad nööbiaugud võimaldada venitada veel 3 cm üle kinnituse.

Naiste püssis sai Eva-Liisa Saag 591,4 silmaga ja 12. koha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments