Kunstikummut kolis Soolust Haapsallu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kunstikummut kolis Soolust Haapsallu. Arvo Tarmula
Kunstikummut kolis Soolust Haapsallu. Arvo Tarmula

Haapsalu kunstikooli ees seisab alates vastlapäevast suur puust kummut, mille sahtlid peidavad Haapsalu kunstikooli õpilaste töid.

Kunstikummut kolis Haapsallu Soolu külast ja Soolu külaseltsi eestvõttel kummut mullu sügisel sündiski. Et massiivse kummuti 14 sahtlit olid tühjad, palus Soolu külaseltsi üks eestvedajaid Viivika Orula Haapsalu kunstikooli õpilastel need piltidega täita. Haapsalu kunstikooli õpetaja Aide Leit-Lepmetsa õpilased joonistasidki sahtlitesse pildid, kuhu põimisid külaseltsi palvel ka iidsed kaitse- ja õnnetoovad märgid. Üks sahtel jäi tühjaks ja sinna võib iga soovija oma kunstitöö panna.

Läinud aasta novembrist võis kunstikummutit uudistada Soolu küla põllugaleriis ja nüüd on see võimalus ka Haapsalus. Haapsalu kunstikooli direktor Kristi Erkmann ütles, et  kummut jääb kooli juurde vähemalt märtsi lõpuni. „Julgelt võib tulla ja kõiki sahtleid lahti tõmmata,” julgustas Erkmann.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments