Algkooli remont algab sel kuul

Haapsalu linna algkool. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu linna algkool. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnaalgkooli remont algab Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu sõnul tõenäoliselt veel sel kuul.

Mäesalu ütles, et järgmisel nädalal on plaanis teha ehitajaga esimene töö koosolek.

Mäesalu lisas, et koolimaja remont peab valmis saama käesoleva aasta lõpuks. „See on ehitaja vastutus, kuidas ta ehitusgraafiku sätib,” ütles Mäesalu.

Algkooli hakkab remontima ettevõte Bauest ja see läheb maksma 2,5 miljonit eurot. Summale lisandub 150–200 000 eurot sisustuse hankimiseks. Haapsalu algkool kolis oma majast Kuuse tänava koolimajja juba septembri lõpus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uskumatu.
3 aastat tagasi

Alles remont algab?? Issever. Uus õppeaasta algab juba septembrist. Jõuab siis valmis septembriks?

Veebe
3 aastat tagasi
Reply to  Uskumatu.

Kui ei jõua septembriks, siis jõuab hiljem. Maailmalõpp ei ole ju!?

ei jõua
3 aastat tagasi
Reply to  Uskumatu.

Aasta jooksul kirjutatakse. Käivad lapsed praegu Kuuse tänaval, saavad ka septembris hakkama. Ootame ilusat kooliremonti vanalinnas!! ;;))

nojah, aga
3 aastat tagasi
Reply to  Uskumatu.

mis te optimist arvate, et koroona annab septembris loa kõigil kenasti kooli minna või!? Ise käite värisedes maskid ees, aga nüüd siin vihasena kärkimas, et mis kus, kõik peavad saama sellesse kooli. Silmakirjalikkus ja mitmepalgelisus ning võibolla mittearusaamine, et mis üleüldse toimub on teie nimi!

Pamp
3 aastat tagasi

Milleks remont nii vana majaga teha? See maja on arust ja ajast igivana. Miks peavad tänapäeval lapsed õppima vanas hallitanud majas? Ma isegi käisin seal kunagi ja mulle ei meeldinud tol ajalgi. Rõvedalt kitsas piiratud koridoridega ja üliväiksete klassidega. Tänapäeva koolid on sellised nagu uus põhikool ja uus Taebla kool, kus lastele meeldib. Nõuanne lapsevanematele sinna oma lapsi mitte panna.

just
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

,sellepärast tehaksegi remont, et ta on igivana. Maja on väärikas ja jääb linna. Kindlasti sinna kooli, kahtlustete!!!!

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Uue põhikooli klassid on suht väikesed 😂 algkooli omadest suuremad küll ei ole.

Georg
3 aastat tagasi

Keegi teab, miks seda remonti siis juba oktoobris ei saanud alustada? 5 kuud seisis maja lihtsalt tühi ilma mingi tegevuseta ja pärast on ehitajal hull tempo peal, ning ikka ei jõua tähtajaks valmis. Tundub kummaline, ehk on mingi mõistlik selgitus sellele?

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Georg

Aga miks see teid huvitab, kes millal mida jõuab ja miks ei ole nii tehtud?

Georg
3 aastat tagasi
Reply to  hmm

Sest praegu toimuv tundub lv ametnike äpardus olevat, kui sellel mingit ratsionaalset selgitust pole.
Alustanud tegevustega aegsasti ja lapsed oleks 01.september 2021 saanud remonditud koolis alustada.
Nüüd? Alustame hilja ja on ehitaja mure kuidas aasta lõpuks tööd tehtud saaks. Tegijatele on otsustajate tegevusetuse tõttu vähem aega jäetud.

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Georg

eks tähtaega lükatakse edasi sel juhul. Pole probleemi ju, või ma ei saa aru. Teise kooliga lükkus ka edasi, midagi ei juhtunud ju. Jääb arusaamatuks see muretsemine. See pole mingi külma ja nälja küsimus ju!

Georg
3 aastat tagasi
Reply to  hmm

See on tõesti hea, et sul aega on 🙂

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Georg

pole ju mõtet kiirustada nii hullupööra, tõmmelda siia sinna. Rahulikult tuleb võtta, sest haud tuleb nagunii sel ajal, kui ta tuleb, sinna ei saa ise midagi teha.

Sorts
3 aastat tagasi
Reply to  hmm

On sul lühike mälu? Ei saanud ju kool kooliaasta alguseks 1. septembriks valmis. Kas linnavalitsus tõesti ei saa aru, et kool algab igal aastal 1. septembril. Algkooli ehitus oli ammugi teada, siis miks seda tahtlikult venitati? Kui ehitushange välja kuulutati, siis saanuks ju ehituse lõpptähtajaks sisse kirjutada ka kuupäeva – 15. august, mitte majandusaasta lõpu 31. detsembri. Mõtleb keegi ka seal linnavalitsuses? Või planeerib Sukles hoopiski kooli lindi läbilõikamise päeva enne valimisi?

ahsoo
3 aastat tagasi
Reply to  Sorts

Sa sorts õpi lugema!

kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  hmm

Ei võigi küsida, kuidas maksumaksja raha kulutatakse? Kaheksa aastat on selle koolimaja ehitust lubatud. 5 kadunud kuud tähendab seda, et 1.septembril 2021 lapsed sellesse majja õppima ei lähe. Said aru, tainapea?

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

misiis, kui ei lähe, lähevad natuke hiljem. Tähtis on ju, et remont kvaliteetselt valmis saaks või ei ole see oluline? Kui palju teie rahakotist need 5″kadunud” kuud maksma läksid siis, oleks huvitav täitsa teada? Tainapeaks võite ennast ise nimetada muidu, lugedes teie kommentaare siinsete artiklite all, siis oleks see sobiv nimetus justnimelt teile!