Multimiljonär lammutab Lennart Meri residentsi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Purjekaga saab uue avara ja õhulise sadamahoone treppi sõita.

Purjekaga saab uue avara ja õhulise sadamahoone treppi sõita.

Multimiljonär Armin Karu lammutab Paslepas Lennart Meri endise residentsi ja muud hooned, et tagasihoidlik sadam täielikult uuendada.

Haldushoone asemele ehitatakse osaliselt pinnasevallidesse peituv uus kolmnurkne sadamahoone, milles on pinda 933 m² ja kuhu tulevad majutus- ja toitlustusruumid. Residentsi asemele kerkib 630 m² kaptenimaja. Krundile tulevad ka kaks külalistemaja, kumbki pisut enam kui 70 m². Kuna sadamahoone võtab rohkem ruumi, siis muutub tee asukoht krundil.

Laieneb ka sadam, kuhu tuleb slipp ja trepistik väiksemate aluste vastuvõtuks. Samuti on krundile mõeldud rajada helikopteriplats.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvaja
3 aastat tagasi

Mis see minu asi on.

Kodanik
3 aastat tagasi

Loodame, et multimiljonäär teed kinni ei pane.

pets
3 aastat tagasi

Käisin minagi seda Lennarti maja remontimas mitmel korral.Omal ajal kirjeldati meedias seda maja kui projekteerimise ja ehituse tippteost aga tegelikkuses oli tegemist idioodi unistusega.
Ehitatud postidele,kanalisatsiooni uhtus tormiga minema,kui projektis olid majasisesed torustikud ette nähtud vaheseintesse siis ehitaja oli need paigaldanud põrandatesse kus need pidevalt talvel kippusid külmuma jne.
Teades Lennarti ekstravagantsust,kus tema saabumisest residentsi teatati ette siis kui ta Kadriorust juba autole istus pidi elektriküte talvel huugama täiel võimsusel 24/7 !

Olga
3 aastat tagasi
Reply to  pets

Kersti on ikka mõistlik võrreldes Lennartiga.

uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Millise süvisega need purjekad maksimaalselt saavad olla ? Sissesõit suht madal !

optimist kasiinost
3 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Kõik keskkonnaload on juba olemas. Tuleb keskkonnasõbralik süvasadam ja keskkonnasõbralik kosmodroom.