Keskkonnaamet ei taha seadustada Osmussaare tünnisauna

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Osmussaare sadama naabruses asuva teabepunkti ehk rannamaja juurde paigutatud tünnisaun ja kümblustünn on keskkonna- ametil pinnuks silmas. Saarevaht Rita Koppeli sõnul peab sadamas kindlasti pesemiskoht olema. Foto: Rita Koppel

Osmussaare sadama naabruses asuva teabepunkti ehk rannamaja juurde paigutatud tünnisaun ja kümblustünn on keskkonnaametil pinnuks silmas. Saarevaht Rita Koppeli sõnul peab sadamas kindlasti pesemiskoht olema. Foto: Rita Koppel

Seitse aastat tagasi pandi Osmussaare sadama lähedal asuva rannamaja juurde tünnisaun ja kümblustünn, kuid keskkonnaamet pole nende paigaldamiseks seni veel luba andnud.

Keskkonnaamet on juba kaks korda – mullu detsembris ja tänavu jaanuaris – keeldunud kooskõlastamast Osmussaare sadama lähistel asuvale Teabepunkti kinnistule tünnisauna ja kümblustünni paigaldamist, kuna ehitustegevus oleks seal vastuolus looduskaitseseadusega. Lääne-Nigula vald siiski alla anda ei kavatse.

„Praegu keskkonnaamet nõuab, et need asjad ei pea seal olema,” ütles Osmussaare saarevaht Rita Koppel. Keeldumist põhjendab keskkonnaamet sellega, et mais 2008, kui Noarootsi vallavolikogu kehtestas Osmussaare väikesadama detailplaneeringu, sinna tünnisauna ja kümblustünni ei märgitud ning selle tõttu amet neile praegu ehitusluba anda ei saagi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
2 kuud tagasi

Enne teeme ja siis küsime luba?

krõmpsluu
2 kuud tagasi

Aga võibolla hoopis mingit ametinikku sai vähe määritud?

Nimi olemas
2 kuud tagasi

Kuulge, mis me peame pidama üleval sellist tobedat ametnike kampa nagu see keskkonnaamet? Ja siis on veel kliimaministeerium?! Loodust lagastatakse kohalikest inimestest üle sõites ja see lollide kari neis eelnimetatud asutustes kiidab ainult takka ja saab suurt raha…

Sellist Eestit me tahtsimegi
2 kuud tagasi
Reply to  Nimi olemas

Rail Balticu Eestimaa loodust hävitav laastamistöö ei liiguta ”Kliimaministeeriumi” ega keskkonnaametit absoluutselt, mõne ruutmeetri suurune saun on muudetud tohutuks probleemiks!

ehk
2 kuud tagasi

konnaamet avaldab oma äraütlemise põhjused eesti rahvale, miks 44-dal 10000 tibla võisid seal saart lagastada, aga nüüd peab eestlane pesemata seal elama

Maakas
2 kuud tagasi

Miks tünnsauna jaoks ehitusluba vaja on? Ei ületa see ju oma mõõtudelt ehitist, mille ehitamiseks luba vaja pole. Aga need seal ametis on muidugi idioodid ja mitte ainult selles ametis vaid nii on see kõigis.

tehke
2 kuud tagasi
Reply to  Maakas

siis segasaun, löön kampa

Ei valinud ju kommuniste!!
2 kuud tagasi

Mõni ahv teeb talumaadele erasadama ja paneb mereäärsetes rajale tõkkepuu ette- nimetatakse ärimees! Panen puhkekeskuse ette grilli või tünnisauna – kurjategija…..
Mis riik see on!

Julius
2 kuud tagasi

kesk-konna emtis on liiga palju nürimeelseid ametnikke. )90 % vaja kohe koondada ja raha anda õpsidele!

Kellu
2 kuud tagasi

Tünnisaun nüüd kellegile närvidele käib?? Pane enda hoovi ja kasvõi 25 tünnisauna ja kogulugu. Just lahe ja äge. Kui korra ära käid, siis tunned, kui nauditav see kõik alles on!!

Nimi (kohustuslik)
2 kuud tagasi
Reply to  Kellu

Saun nagu iga teine! Aga keskkonnaameti klounid võiks maa peale küll tulla!

potentsiaalne retsidivist
2 kuud tagasi

ma tegin põõsa alla hunniku, kuna WC-d läheduses ei olnud. keskkonnaameti luba ei olnud aega oodata, kas mind pannakse nüüd selle eest vangi?

enn
2 kuud tagasi

lihtne, naelutage tünnile rattad külge ning öelge, et tegu on sõidukiga, millele mingit ehitusluba ei ole vaja! las siis lurjused kirjutavad oma seaduseid kringliks ümber.

Pook
2 kuud tagasi
Reply to  enn

Silma jahilossi ümber toimuv-tiik ja suuremahulised kaevetööd, teele tõkkepuu jms on imelik tõesti. Ju polnud ametnikel piisavalt mune et vastu hakata. Käivad nüüd tünnisauna peale ennast välja elamas.

Mimi to Pook
2 kuud tagasi
Reply to  Pook

Just! Mägi paistab mitme km kaugusele aga essugi seda kuidagi kommenteeritakse!
Sellest lähtuvalt võiks kõik sealsed maaomanikud tuimalt kopad maha lüüa