Esmaspäevast taastub piiratud mahus huviharidus

Haapsalu kunstikooli õpilased aasta tagasi tunnis. Arvo Tarmula

Esmaspäevast taastub 13 Eesti maakonnas, seejuures Läänemaal osaliselt huviharidus ja -tegevus, täiendkoolitused ja -õpe ning spordi tegemine.

Alates 11. jaanuarist tohib sisetingimustes huvitegevustest osa võtta kuni 11 inimest (sh treener või juhendaja) ning ruumi täitumus ei tohi olla rohkem kui 50 protsenti.

Välitingimustes on osavõtjate arvu piir 25 inimest (sh treener või juhendaja). Tegevusi läbi viies tuleb arvestada, et üks grupp ei puutuks kokku teiste gruppidega. Samuti tuleb kinni pidada  teistest seni kehtinud usaldusmeetmetest nagu desinfitseerimisvahendite kasutamine, maskikandmise kohustus jne.

Samuti tohib esmaspäevast 13 maakonnas korraldada spordivõistlusi, spordi ja –liikumisüritused sisetingimustes toimuda ainult spordialaliidu võistlussüsteemis osalevatele meistriliiga võistkondadele, professionaalsetele sportlastele ning Eesti täiskasvanute ja noorte koondiste liikmetele ja kandidaatidele.

Välitingimustes on lubatud spordivõistlused ja liikumisüritused maksimaalselt 25 osalejaga ning peab olema tagatud, et kokku ei puututa teiste rühmadega.

Nii sise- kui välistingimustes võivad spordivõistlused, spordi ja –liikumisüritused toimuda ainult pealtvaatajateta.

Samal päeval taastub kontaktõpe kõikides üldhariduse kooliastmetes ning kutseõppeasutustes ja  kõrgkoolides. Kontaktõppe korraldamisel tuleb järgida haridus- ja teadusministeeriumi ning terviseameti juhiseid võimalikult ohutuks õppetöö läbi viimiseks.

Rangemad piirangud jäävad kehtima Harjumaale ja Ida-Virumaale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aadu
3 aastat tagasi

Mõistlik oleks viimaste päevade haigus näitajaid arvestades nüüd küll kõik lapsed jaanuari lõpuni kodus hoida. Hetkel on küll haigestunuid rohkem kui detsembris nädal enne vaheaega

Aadu
3 aastat tagasi
Reply to  Aadu

Pelgalt 2021 aastal on Läänemaale lisandunud 19 haigestunut

Jaan
3 aastat tagasi

Tublid. Lubame aga kõik jälle kokku, võib olla muidu jäämegi siin tiksuma 4-5 tükki päevas.Aga vaata 100 ja rohkem oleks juba midagi.Tasub pingutada küll.

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Ega enne see koroona möll läbi saagi, kui kõik on läbi põdenud.