Töömehed lammutavad Martnas tühje kortermaju

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Martna üks kolemajadest. Foto: Lääne-Nigula vald

Töömehed asusid Martnas kaht kolemaja lammutama. Foto: Lääne-Nigula vald

Martna keskuses hakati sel nädalal lammutama aastaid tühjana seisnud elumaju. Kahe maja omanikuks saamiseks tuli vallal välja käia 501 eurot - 500 eurot pisema ja üks euro suurema hoone eest.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
filosoof
3 aastat tagasi

Ei tea kuhu need elanikud küll kadunud on……?

Prohvetid...
3 aastat tagasi

ütleks selle peale, et tuleb veel aega kus kõik majad maal kus elada kannatab lähevad hinda. Ikka toidule, puhtale veele, õhule, küttepuudele jne lähemal. Globaalne õhumüügimajandus ei saa kaua kesta.

filosoof
3 aastat tagasi
Reply to  Prohvetid...

Jaaaa….põhjavees on glüfosaadid sees, metsad kaovad, puhas õhk on veel jäänud. Tapmata muld ka veel…..Aga ega NAD ei jäta, varsti on toidu ise kasvatamisega ka lõpp….

Miks?
3 aastat tagasi

Praegusel võiks panna raha natukene olulisematesse kohtadesse. Lammutamise raha eest saaks juba kusagil mujal midagi olulist korda teha või rajada.
Antud majad on vähemasti väljast üsna viisakad. Katus paistab ka pidavat kuivi seinu vadates. Raha saaks mujal paremini kasutud ning aja mõõdumisel võivad olud muutuda ja enavähem seisukorras maja võib isegi kasutust saada. Lammutamine on pigem äärmuslik sellises korras majade puhul.

Postimees
3 aastat tagasi
Reply to  Miks?

Huvitav kes seal elama hakkaks???

Vanamoodne
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Möödunud aasta andis aimu, milline muutus võib ühiskonnas toimuda pelgalt ‘meditsiinilistel põhjustel’. Kuid seoses Trumpi tagandamisega on oodata suuri sotsiaalseid muutusi kogu maailmas. Obama meeskond (Bideni valitsus) püüab konservatiivide tõusu (nagu see üllatuslikult juhtus Trumpiga) tulevikus välistada. Seega veel rohkem multikultit, veel rohkem suguhälbeid, kultuuri- ja turvatunde hävimist! Ning mingil hetkel võib vaikse Eesti kolkamaja muutuda armsaks isegi Lääne viimastele valgetele, kes on väsinud põlevatest autodest, plahvatustest ja ‘progressist’. Venemaa langes 1917 a. kaosesse vähem kui paari aastaga… PS. Just meenus, et Linnamäel läksi uue üürimaja korterid hästi kaubaks. Oleks Martna külakeskuses mingi mõnus oaas, koliks ehk sinnagi pealinna pensionäre.… Loe rohkem »

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Miks?

Konkreetset raha ei saa kusagil mujal kasutada

Misse
3 aastat tagasi
Reply to  Miks?

Ma tahaks tõesti näha, kust Martnasse majatäis elanikke juurde tekiks.

Äkre
3 aastat tagasi
Reply to  Miks?

Eesti peab liitlaste ees täitma oma pagulaskvoodid. Kui referendum läbi kukub, siis on olnud edukas aasta ning tõenäoliselt on meil võimalik saada preemiapagulaskvoote. See ei ole veel kindel, kuid ilmselt õnnestub pagulasi saada. Niiet mis te muretsete inimeste puudumise pärast?

Raha kasutamisega seal kus seda rohkem vaja, pole meil mingeid probleeme. Kui vaja, siis suuname lammutuse raha otse kasvõi seadusi rikkudes LGBT ühingule. Oleme sellega korra ilma ilma juriidiliste tagajärgedeta hakkama saanud kuna olulistel kohtadel on omad joped.
Pagulased vajavad neid maju ja lammutusraha. Miks on nii palju vihkamist??

N60
3 aastat tagasi
Reply to  Miks?

Lammutamiseks saab Kredexi toetust, mida saab kulutada vaid lammutamistöödele

ärimees
3 aastat tagasi
Reply to  Miks?

Lammutamine on hea bisnes.

ühiskonnateadlane
3 aastat tagasi
Reply to  Miks?

Selles asi ongi, et need on liiga korras, tuleb maha lõhkuda, muidu inimesed lähevadki sinna elama, siis jääb ju laenu võtmata uute ehitamiseks.

Täpsustus
3 aastat tagasi

Mitte kolemajade lammutamine vaid riigi kuritegevustagajärgede likvideerimine. Need majad on ehitataud rahva rahaga. Seejärel on riik lõhkunud kabatarne süsteemid ja seejärel kaotanud ka töökohad. Nüüd elavad need inimesed lasnamäel ja teevad orjatööd

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Täpsustus

kas sa ka tead, kust rahvas selle raha sai?

ühiskonnateadlane
3 aastat tagasi
Reply to  Hellat

Kolhoos ehitas. Rahvas töötad jolhoosis ja müüs riigile saadusi. Sealt tuligi see raha.

ühiskonnateadlane
3 aastat tagasi
Reply to  Täpsustus

NSSM 200