Lääne Malevlane: kriis pani mõtte tööle

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Naiskodukaitsja Küllike Sinisalu valvas eile Läänema haigla kiirabi sissepääsu, et keegi testimata sisse ei tungiks. Malle-Liisa Raigla
Ametiabi korras valvasid naiskodukaitsjad eriolukorra ajal Läänema haigla kiirabi sissepääsu. Foto Malle-Liisa Raigla

Kevadine eriolukord on naiskodukaitse tegevust küll palju mõjutanud, aga oleme leidnud
uusi põnevaid veebipõhiseid lahendusi, et hoida end pildil ja pakkuda oma liikmetele vajalikku väljaõpet.

Läbi aasta said naised-mehed osa baasväljaõppe moodulite puhul võimaluse täiendada oma teadmisi veebi vahendusel: kodunt lahkumata sai läbida kogu organisatsiooniõpetuse mooduli ja veebi oli suunatud ka osa ohutushoiu teoreetilisest poolest. Praktilise osa läbimine korraldati aga pärast eriolukorra lõppemist kohapeal. Avalike suhete grupi ning revisjonikomisjonide liikmed said samuti oma väljaõppe veebis.

Meelelahutuslikuma poole pealt oli aprillis Lääne ringkonna „Anname au!” veebimäng, kus huvilised said viiel tööpäeval vastata kampaaniaga „Anname au” ja naiskodukaitse tegemistega seotud küsimustele. Rõõmu tegi, et osalejaid oli üle Eesti ja loosiauhinnad jõudsid riigi eri paikadesse.

Mai algul kutsus Haapsalu jaoskond oma 95. sünnipäeva puhul loodusesse. Üleskutse
eesmärk oli kõndida loodus puhtaks ning selleks oli vaja kaasa võtta kilekott ja teele
jääv prügi sinna korjata. Kaasalööjaid oli palju ja usinamad postitasid oma saagist pilte ka ürituse lehele.

19.–21. juunil toimus Lääne-Nigula vallas „Jaanipäeva aarete jaht” – orienteerumismäng,
kus tuli läbida eri punkte, mille hulgas oli ka naiskodukaitse esmaabipunkt. Ülesanne seisnes legendi järgi situatsiooni lahendamises, kus põhirõhk oli 112 kutsel. Hädaabinumbrile vastasid meditsiini erialagrupi liikmed. Osalejate sõnul oli mäng väga põnev.

Mõned kommentaarid osalejatelt
Uku: „Mäng oli põnev, hästi korraldatud ja asjalik. Minu jaoks oli situatsioonide lahendamine õpetlik. Oleks tahtnud isegi veel rohkem ennast proovile panna.”

Katre: „Punkt oli väga huvitav ja andis taas enesekindlust juurde. Esialgu ei suutnud
sõbrannaga kokkuleppele saada, kes helistab. Ilmselt oli mõlemal hirm, et ütleme
midagi valesti. Helistades ja küsimustele vastates sain aru, et hirm oli asjata. Annab kindlasti julgust juurde ka päris olukordades kiirabisse helistada ja inimesi sellega aidata. Jätkake samas vaimus!”

Terve suve käis Lääne-Nigula vallas mäng, kus sai jalgsi, auto või jalgrattaga läbida
1448,8 km ning lahendada mitmesuguseid ülesandeid. Ka seal oli naiskodukaitsel
avatud oma punkt. Oktoobris tutvustasime läbi veebimängu „Ole valmis enne maru!” mobiilirakendust „Ole valmis!”, mis aitas vastata põnevatele ning harivatele küsimustele. Osalejate vahel loositi välja kasulikke auhindu.

Eda Loik
Maire Kruus
Svetlana Aug

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments