Pühapäeval meenutatakse Vabadussõja relvarahu

Relvarahu tähistamine. Foto: Arvo Tarmula
Relvarahu tähistamine. Foto: Arvo Tarmula

Pühapäeval, 3. jaanuaril kell 10.30 tähistatakse vaikuseminutiga Vabadussõja relvarahu 101. aastapäeva ja mälestatakse Eesti vabaduse eest võidelnuid. Möödub 101 aastat hetkest, mil Vabadussõja rindel vaikisid relvad.

Tseremoonial Haapsalu Vabadussõja mälestusmärgi juures kõneleb kaitseliidu Lääne maleva pealik major Andres Välli ja Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Hingepalvuse peab piiskop Tiit Salumäe. Sambale asetatakse pärjad ja küünlad.

Kaitseliidu Risti malevkonna ja naiskodukaitse Risti jaoskonna eestvõttel peetakse samal ajal mälestustseremoonia Kullamaa, Nõva, Martna, Lääne-Nigula ja Noarootsi Vabadussõja mälestussammaste juures ning kaitseliidu Lihula üksikkompanii ja naiskodukaitse Lihula jaoskond korraldavad mälestushetke Lihula Vabadussõja mälestussamba juures. Vormsi Vabadussõja mälestussambale asetavad mälestusküünlad kaitseliidu Lääne maleva liikmed.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments