Valitsus kinnitas COVID-19 vaktsineerimiskava

Vaktsineerimine

Valitsus kinnitas tänasel kabinetinõupidamisel sotsiaalministeeriumi ettevalmistatud COVID-19 vaktsineerimise plaani, mille kohaselt võimaldatakse esmajärjekorras vaktsineerimist tervishoiu- ja sotsiaalhoolekande teenuste toimepidevust tagavatele inimestele ning teistele riskirühmadele.

„Nagu kõik riigid maailmas tahame meiegi olla vaktsineerimiseks võimalikult hästi valmistunud,“ ütles peaminister Jüri Ratas. „Seepärast peame kiiresti ja hoolikalt tegema nii riigiasutustes kui ka tervishoiusüsteemis ettevalmistusi selleks, et olla valmis COVID-19 vaktsiinide tarneteks ja alustada vaktsineerimisega esimesel võimalusel.“

Peaminister rõhutas, et COVID-19 pandeemia on räsinud nii meie inimesi kui majandust ning edukas vaktsineerimine on üks eeldusi kriisist välja tulemiseks. „Meeles tuleb aga pidada ka seda, et praegu nakatumine kasvab ning selleks, et edukalt vaktsineerimiseni jõuda, peame järgima kõiki ohutusreegleid ja pingutama ühiselt viiruse leviku pidurdamiseks,“ lisas Ratas.

Eesti eesmärk on saavutada võimalikult kõrge hõlmatus vaktsineerimisega riskirühmade hulgas ning võimaldada 2021. aastal kõigile Eesti elanikele vaktsineerimist COVID-19 haiguse vastu tasuta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Taavet
3 aastat tagasi

Kaastundeavaldus katsejänestele.

õrn jää
3 aastat tagasi
Reply to  Taavet

Põhimõtteliselt küll. Keegi ei tea, kus, kuidas on vaktsiini hoiustatudki, rääkimata millist valida, eelistada. Nõelugi ei pidavat jätkuma.

ja-jah
3 aastat tagasi
Reply to  õrn jää

Kui esimesed sada on ellu jäänud peale vaktsiini ju jäävad siis ka järgmised.