0

Tennistid tõmbasid edukale hooajale joone alla

Läänemaa parimad mängijad 2020: Patrik Rainer Kaljula (vasakult), Andres Nõmtak, Marelle Saar ja Simona Ladva.
Läänemaa parimad mängijad 2020: Patrik Rainer Kaljula (vasakult), Andres Nõmtak, Marelle Saar ja Simona Ladva.

Tennisemängijad tõmbasid aastale joone alla paarismänguturniiri ja piduliku õhtuga, kus peeti meeles selle hooaja edukamaid ja kuulutati välja aasta mängijad.

Paarismänguturniiril olid kolm edukamat paari Igor Nudelman ja Annika Mändla, Patrik Rainer Kaljula ja Anželika Lavrušenko ning Taavi Saar ja Kaja Ladva.

Pärjatud said ka peaaegu läbi aasta kestnud turniiri Fra Mare Cup parimad. Meesüksikmängus väljus võitjana Patrik Rainer Kaljula, alistades finaalis Sulev Vare. Kolmanda koha mängus oli Keven Ungert parem Jaanus Karilaiust. Naisüksikmängus tuli võitjaks Kaja Ladva, olles finaalis parem Marelle Saarest. Kolmanda koha võttis Simona Ladva võiduga Ly Märsi üle. Segapaarismängus olid võidukad Andres Nõmtak ja Marelle Saar, kes finaalis olid paremad Innar Mäesalust ja Kaja Ladvast.

Veel peeti meeles läbi suve väldanud seltskondlike tenniseõhtute aktiivsemaid ja paremaid. Need olid sellel aastal Jaan Koppe, Anželika Lavrušenko ja Evelin Tibbo. Aasta kaalukaim kohalik turniir, Läänemaa meistrivõistlused, viidi tänavu läbi uues formaadis, kus kahe nädala jooksul selgitati välja maakonna meistrid seitsmes võistlusklassis. Turniir läks igati korda, ilm pidas, oli palju põnevaid mänge ja ka pealtvaatajaid oli arvukalt. Läänemaa meistrisärgi ja meistrimedali said sellel aastal meesüksikmängus esimest korda Igor Nudelman, 40+ Andres Nõmtak, naisüksikmängus Maily Märss ja esimest korda välja mängitud 40+ klassis Marelle Saar. Meespaarismängus tulid maakonna meistriteks Sulev Vare ja Toomas Kuum, naispaarismängus Kaja Ladva ja Simona Ladva ning segapaarismängus Andres Nõmtak ja Marelle Saar.

Aasta parimate mängijate valimine ei olnud kerge, sest häid tulemusi oli palju, arvukalt on mängijaid, kes osalevad erinevates üleriigilistes võistlussarjades.

Noormängijatest on teinud oma arengus suure sammu edasi Patrik Rainer Kaljula, Keven Ungert, Simona Ladva ja Hannes Rabi, samuti Noarootsist Haapsalu tennisekooli treeningutel käivad Egert ja Roger Trave. Head tennist mängib veel 16aastane, juba naiste GP turniiridel osalev Audenteses õppiv ja treeniv Maily Märss. Kõigi nende tulemuste taga on treenerite Igor Nudelmani ja Andres Nõmtaki hea töö.

Eesti erinevates liigades ja turniiridel mängis sel aastal arvukalt harrastusmängijaid. Suurepärase tulemuse tegid Marek Turu ja Jaanus Karilaid, kes võitsid vastavalt I liiga ja III liiga Masters turniirid. Kusjuures I liiga kaheksa parema hulgas oli kolm Haapsalu mängijat – peale Mareku veel Ott Raidla ja Joonas Tomingas. III liiga paarismängu Mastersil jõudsid Annika Mändla ja Silvia Ots finaali. Üle-eestilises võistlussarjas segapaaridele Mixtuur võitsid aasta kokkuvõttes Kuldliiga Andres Nõmtak ja Marelle Saar. Seenioride turniiridel näitas traditsiooniliselt head taset Kalju Aigro, tulles Eesti meistriks ja võites kaks ITF turniiri.

Kõiki neid ja ka hulgaliselt veel teisi tulemusi vaagides otsustati aasta mängijateks tunnistada järgmised sportlased.

  • Aasta noormängija, tütarlaps – Simona Ladva
  • Aasta noormängija, poeglaps – Patrik Rainer Kaljula
  • Aasta naismängija – Maily Märss
  • Aasta meesmängija – Marek Turu
  • Aasta harrastusmängija, naine – Marelle Saar
  • Aasta harrastusmängija, mees – Andres Nõmtak
  • Aasta seeniormängija – Kalju Aigro

Kahju, et hooaega mõjutanud koroonaviirus sundis ära jätma arvukalt riiklikke turniire ja alates märtsist ei olnud võimalik mängida ITF noorteturniiridel, samuti ITF seenioride turniiridel.

Loodame, et järgmine aasta tuleb tervislikum, koroonaviirus saadakse kontrolli alla ja meie mängijad saavad oma hea mängutaseme erinevatel turniiridel vormida headeks tulemusteks. Järgmisel aastal loodame läbi viia ka kõik „Haapsalu tennis 90” üritused, mis esialgu olid planeeritud läbi viia sellel aastal.

Loodame häid tulemusi ja hoiame pöialt ka Kaia Kanepile, kes hoiab meie lippu kõrgel rahvusvahelisel orbiidil. Kanepi aasta oli samuti edukas ning tema mängutase on jätkuvalt suurepärane.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz