Lääne Elu paberleht laupäeval, 5. detsembril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Koolid ja lasteaiad peavad jõulupidu väikeses ringis

Sel aastal tulevad koolides ja lasteaedades jõulupeod teistmoodi kui tavaliselt – praeguste plaanide järgi need ära ei jää, kuid suuri koos vanematega pidusid ei toimu.

Koit Uus: ära oota – tee ise

Ettevõtja Koit Uusi eluterve idealism viis Linnamäe viisaastakuplaanini, mille toel on sellest paigast saanud Läänemaa üks kiiremini arenevaid asulaid.

Panso jünger olla oli uhke ja hää

Esmaspäeval möödus sada aastat teatrikorüfee Voldemar Panso sünnist ja sel puhul meenutab oma õpetajat lavakooli kasvandik Aivo Paljasmaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kommile
3 aastat tagasi

praegusel ajastul polegi mingit moraali….on ainult raha.Kahjuks.

Jura
3 aastat tagasi

Juhul kui pealkiri vastab tõele, on kindlasti vaja toetus panna paberile koostöös tippjuristidega. Ning seda EE kulul makstes juristididele mineva – eeldatava summa ette risti rahvast esindavale organisatsioonile. Juristid tuleb valida ise. Lisaks on soovitav võtta 5 aaasta eest ettemaks(kohe kätte) ning notari deposiidile panna veel järgneva viie aasta tagatis(peaks olema võimalik). Järgneva viie aasta tagatis peaks olema tagatud devalveerimise ja inflatsiooni eest kaitsvas varas. Kuld on üks lahendus, kuid sellega on omad riskid(sellega on garanteeritud, et vähemalt midagi saate). Iga järgneva viie aasta toetus makstakse välja korraga perioodi algul ning samal hetkel läheb notari kätte järgneva viie aasta tagatis.… Loe rohkem »

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Jura

Mis krdi raha! Otsustage, kas tahate neid tuulikuid või mitte! Kui lähete rahaga kompromissile, võidab alati raha, aga raha eest tervist ei osta!

Enriko
3 aastat tagasi
Reply to  Jura

Ja raha maksmine lõppeb siis, kui pärast tuulikute amortiseerumist või kasutuks muutumist on taastatud algne looduskeskkond? Huvitav, kas monstrumite jäätmekäitlust on lepinguprojektides kuidagigi kajastatud? Meil ei suudeta kolhoosiaegseid laudavaremeidki koristada. Selle betooni, mida ’istutatakse’ Ristile, pärandavad ristilased oma järeltulevatele põlvedele tõenäoliselt ajastute lõpuni.

Komm
3 aastat tagasi

Kas see on moraalne – luba ma maksan sulle peale, aga sina luba oma elukeskkond ära rikkuda? Küsige Aulepa rahvalt, kes elavad tuulikutele kõige lähemal.

varsti
3 aastat tagasi

hakatakse linnamäel kolhoosi looma sm.kollektiviseerimisplaanide alusel

Nagu Aksel
3 aastat tagasi

2500€ aastas on siis mingi kompensatsioon selle eest, et keegi rikub elukeskkonna püsivalt ära, paneb tervise tugeva riski alla, muudab kohaliku kinnisvara odavaks ja muudab võimatuks olulisi lisakulusid kandmata mujale elama kolida? Mõnitavad ju ja räägivad mingitest roheenergia eesmärkidest. Lihtsalt masendav.

Tallinna
3 aastat tagasi
Reply to  Nagu Aksel

sisse sõites läbite Laagri asumi, kes mäletab, et seal olid enne kahel pool teed suured heinamaad, kus aga praegu täispikitult asuvad igasugu asutused ja kaubanduskeskused mis teenivad tohutut tulu, aga inimesed, kes neile need maad kommiraha eest maha müüsid ja ei mäletagi enam seda raha, närivad nüüd küüsi, saades aru, kui lollid nad olid, et selle maa eest sadu miljoneid ei küsinud või rendile ei andnud

Euro
3 aastat tagasi
Reply to  Nagu Aksel

Saan aru, et kui 25000 aastas ,siis oleks nagu teine lugu vôi

Nagu Aksel
3 aastat tagasi
Reply to  Euro

Jah, siis saaks näiteks 10 aastat kogudes pool Kärmase maja ära osta.

Kommentaator
3 aastat tagasi

Juba mitu nädalat seisab Metsa poes kellegi lapse lillat värvi tõukeratas.