Soolu põllugaleriis on sahtlinäitus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Soolu küla Põllugalerii. Foto: Urmas Lauri
Soolu küla Põllugalerii. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu kunstikooli õpilased täitsid oma maalidega tosin sahtlit, mida sellest nädalavahetusest Soolu põllugaleriis näha saab.

„Kui tavaliselt kirjutatakse sahtlisse luuletusi, siis meil oli 12 tühja sahtlit, mis vajasid uut elu,” rääkis Soolu külaseltsi üks eestvedajaid Viivika Orula. Külaseltsi ideest haaras kinni Haapsalu kunstikooli õpetaja Aide Leit-Lepmets ja nii täitsidki kunstikooli noored Soolu küla 500. aastapäevaks sahtlid oma maalidega.

Orula sõnul palus ta, et lapsed uuriksid ka esivanemate märke nagu kaheksakannad ja ristid ning peidaksid neid oma maalidesse. „Tahtsin, et need oleksid neis piltides nagu muuseas ning annaks jõudu ja väge,” ütles Orula.

Sahtlitele tegi Soolu küla noormees vanadest laudadest kummuti. „See kummut on ikka tõsine tükk, tõeliselt rustikaalne,” ütes Orula. Ta lisas, et tosinale maalitud sahtlile lisaks tehti veel kaks sahtlit, kuhu igaüks saab oma kunstitöö poetada.

Sahtlinäituse avamine on Soolu külas laupäeval kl 17.30 ja sellele järgneb torupillikontsert. Kui algul pidi kontsert olema Taaveti kultuuritalus, siis karmistunud piirangute tõttu toimub see näitusepaigas vana lauda juures. „Ma kujutan ette, et pimedal õhtul õues kõlab torupill veel müstilisemalt,” ütles Orula.

Orula sõnul tahab külaselts sahtlinäituse üleval hoida jaanuari lõpuni.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments