Eesti Energia loodab murda Lääne-Nigula volikogu vastuseisu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Aulepa tuulepark. Urmas Lauri

Aulepa tuulepark. Urmas Lauri

Eesti Energia plaanib Lääne-Nigula vallas lähiajal kohtumisi nii külaseltside, volikogu fraktsioonide kui ka parteirakukestega, lootes murda vastupanu tuulepargi rajamisplaanile.

„Me oleme kõikidega nõus rääkima, oleme valmis igal ajal kohtuma. Soovime tuulepargi arendamisega kindlasti edasi minna. Oleme planeeringuga sealmaal, et meil on selge, milliseid uuringuid on vaja ning me oleme valmis neid uuringuid läbi viima,” ütles Eesti Energia taastuvenergia arenduse projektijuht Oliver Zereen.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
viloloog
3 aastat tagasi

Õnneks on valimised lähedal ja seda kardavad nn poliitikud ikka hullult!

Enriko
3 aastat tagasi

Kas kogu seda energeetikavärki mitte valest otsast ei harutata? Kas tõesti peab tarbija limiidiks olema lõpmatus või on progressi tunnuseks hoopis elektrivajaduse vähenemine? Kui viimast pole sihiks võetudki, tuleb muidugi kogu maa tihedalt tuugenite, tuumajaamade ja jaotusvõrkudega katta ning saaksime kõik särada nagu 300W elektripirnid…

milleks
3 aastat tagasi

omada seda energeetika värki, ostame ju peaaegu kõik muu kraami sisse, ise ei tee enam midagi ja meid pole ka varsti enam olemas, ja libedikud saavad ka ilma elektrita endid rahuldatud

Majaomanik
3 aastat tagasi

Peaasi,et toetused 5. kuupäevaks tulevad!

parim
3 aastat tagasi

koht on viimsi küla

Peter
3 aastat tagasi

Võiks nagu asja arutada , mitte kisada. Öelge siis kust me seda elektrit peame saama? Kas olete nõus viskama minema mobiilid ja loobuma igapäevastest harjumustest?

eem
3 aastat tagasi
Reply to  Peter

võibolla tuumeenergeetika oleks lahendus!? Ei käi kellegile pinda, eks keegi ikka leiab vinguda, aga reaalselt inimene seda ju ei tunneta ega haista, kui selline jaam kuskil tiksub. Milleks undavaid tuulikuid terve väike maa täis toppida?

to eem
3 aastat tagasi
Reply to  eem

Saan ma õigesti aru, et ilma irooniata pead heaks lahenduseks tuumaelektrijaama? Elektrijaama, mis toodab aastas mitukümmend tonni radioaktiivseid jäätmeid, mis on kiirgusohtlikud aastakümneid ja aastasadu. Jäätmeid, mis tihti maetakse maha kuna nende ümbertöötlemine on kallis ja keeruline. Kuhu sa neid meie väikses Eestis mataksid või hoiustaksid? Tuumaelektrijaam vajab ka kompetentseid inimesi, kes jaama töös hoiaks. Kas meil Eestis on selliseid? Peale Fukushima tuumaõnnetust 2011 aastal on otsustanud mitmed riigid lähikümnendil tuumaenergiast sellisel kujul loobuda. Päikesepaneelid ja tuulegeneraatorid muutuvad aina tõhusamateks ning nende rikke korral ei ole drastilist ohtu keskkonnale. Nüüd mõtle tuumaelektrijaama rikke peale. Seega mina pooldaks pigem ikka taastuvenergia… Loe rohkem »

no misasja
3 aastat tagasi
Reply to  to eem

kaasaegsete tuumade lõhustamisega saadav energialahendus ei ole enam mingi fukushima, seda peaks ikka teadma. Aeg ja areng on ikka edasi läinud. Te kirjutate vanade, üle 50 aasta vanuste lahenduste miinuspooltest. 50 aastat inimene on terve pool sajandit, inimkonna areng on selle ajaga ikka väga jõudsalt edasi liikunud.

Elli
3 aastat tagasi
Reply to  Peter

Kui nad sinu õue selle paneksid, kas siis ka räägid seda juttu?!?

pistik
3 aastat tagasi
Reply to  Peter

ikka seinakontaktist, aga mitte minu kartuli maapealt

Agu
3 aastat tagasi

Asi hakkab inetuks minema, inimesed peavad hakkama kogunema jälle. Tartu rahvas lõi tselluloosi mürgitehase kus kurat oma hoovist, kas läänlased sitemat sorti on? Ei usu, tuleb vastu hakata! Andke kasvõi petitsioonile allkiri, kui õue ei viitsi tulla, palun!

1kodanik
3 aastat tagasi

Kas vene aeg hakkab tagasi tulema,et mingid tüübid tulevad minu õue kamandama ?? Kuni see nii veel pole, otsustab kohalik kogukond,mida ja kuhu ehitada. 😐

jutuks
3 aastat tagasi
Reply to  1kodanik

hea küll, alustame uut ringi, lubame,ostame ära. ähvardame jne. Kas nad pole lugenud, et EU andis suuna, et sellised tuulikud tuleb merre paigutada. Kui läänlased lasevad oma looduskaitselise maakonna ära reostada, siis on siin eluga lõpp.Mingu minema ja ärgu pressigu siia, kuhu pole vaja.