Ööpäevaga lisandus 80 koroonapositiivset, Läänemaale üks

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 201 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 80 (6,7 protsenti) osutus positiivseks.

Läänemaa haigestunu sai viiruse pereliikmelt.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 46 inimesel.

Ida-Virumaale lisandus kaheksa ning Hiiumaale ja Tartumaale neli positiivset.

Pärnumaale lisandus kaks ning Jõgevamaale, Läänemaale, Lääne-Virumaale, Saaremaale ja Valgamaale üks uus koroonaviiruse juhtum.

11 positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalastega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 68,28 ja positiivsete tulemuste osakaal tehtud testidest 4,3 protsenti.

Terviseameti peadirektori Üllar Lanno sõnul on viimasel ajal tõusnud positiivsete testide osakaal: kui koguarvestuses on positiivseid tulemusi alla kahe protsendi, siis möödunud ööpäeva vaates oli näitaja kolm ja pool korda suurem. Lanno sõnul on murettekitav Harjumaa olukord, kus haigusjuhtude osakaal oli möödunud ööpäeval ligi 60 protsenti.

Üle kahe kolmandiku Harjumaa juhtumitest asub rahvastikuregistri järgi Tallinnas. “Kuna nakatumiste arv on kasvanud, tuleb väga tõsiselt järgida terviseameti juhiseid ja hoida distantsi tööl ning avalikus ruumis,” ütles Lanno.

Harjumaa 46 uuest juhtumist 32 on Tallinnas. Kaheksal juhul saadi viirus pereliikmelt, ühel juhul tuttavalt. Kokku toodi viirus välismaalt sisse kolmel korral – ühel korral Hispaaniast, ühel korral Ühendkuningriigist ja ühel korral Belgiast. Viie juhtumi puhul pole nakkusallikas teada, ülejäänud juhtumite asjaolud on täpsustamisel.

31. oktoobri Harjumaa juhtudest oli 15 seotud perekondliku nakatumisega, 11 korral saadi viirus tuttavalt, kaheksal korral töökohal. Kolm haigusjuhtu toodi sisse Venemaalt, kaks Ukrainast ja üks Rootsist. Enam kui 30 korral nakkusallikas ei selgunud.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on üle 3000 inimese, kellest 595 on haigestunud. Kokku saab eristada 14 kollet: esimese töökoha koldega on seotud 42, teise töökoha koldega kaheksa ja kolmanda töökoha koldega samuti kaheksa haigestunut.

Perekonnakoldes on viis inimesest.

Esimeses koolikoldes on kuus ja teises viis haigestunut. Neljandas töökoha koldes on kümme nakatunut, viiendas töökoha koldes kokku kuus.

Peokoldes on 17 inimest.

Kuuendas töökoha koldes on kaheksa haigestunut.

Hooldekeskuse koldes on 33 inimest.

Seitsmendas töökoha koldes on kuus inimest. Kaheksandas töökoha koldes ja spordikoldes on kummaski viis haigusjuhtu.

Ida-Virumaa uutest juhtumitest kolm on seotud nakatumisega tööl, kahel juhul nakatusid lasteaia töötajad. Ühel juhul saadi viirus koolist, ühel juhul pereliikmelt ja ühel juhul tuttavalt. Üks haigusjuht toodi sisse Rootsist ja üks Poolast.

Lääne-Virumaa uus haigusjuht on seotud nakatumisega tööl.

Ida regiooni tööpiirkonnas on seitse aktiivset kollet: Sillamäe esimese kooli koldega on seotud 36, Jõhvi hooldekeskuse koldega 21, Narva-Jõesuu töökoldega kümme, Sillamäe teise kooli koldega üheksa, Narva töökoldega seitse ja Narva lasteaiakoldega seitse nakatumist.

Vanglakoldes on positiivse proovi andnud 88 inimest, neist kaks on töötajadd, sh täna hommikul laekunud kuus positiivset testitulemust, mis lähevad homsesse statistikasse.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on tuhatkond inimest, kellest haigestunud on 203.

Üks Tartumaale lisandunud juhtum on sisse toodud Soomest, teise juhtumi asjaolud on selgitamisel.

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on ligi 350 inimest, kellest 54 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üks aktiivne kolle – 20 inimesega Jõgevamaa töökolle.

Üks Hiiumaa nakatunu sai haiguse pereliikmelt, teised juhtumid on selgitamisel.

Läänemaa haigestunu sai viiruse pereliikmelt, Pärnumaa juhtumite asjaolud on selgitamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on 260 inimest, kellest 55 on haigestunud.

Haiglaravi vajab 43 inimest. 1. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 43 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on kaks. Koju saadeti üks inimene, uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kolm.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Külastaja
3 aastat tagasi

Aeg potensiaalsesse urnimüüri broneeringuid tegema hakata siis.

küsitav
3 aastat tagasi

Mis imelik jutt,,puudus rahvastikuregistris elukoht, reeglina on tegemist välismaalastega sellisel puhul. No tehke siis kindlaks on või ei välismaalane, sest ka Eestis pole mitte kõik endaelukohta registreerinud. Nii, et ega see info ikka päris õige pole, mida avaldatakse

Covid
3 aastat tagasi

Väga hea ,olukord hakkab võtma reaalsemat ilmet.Oleme tõusuteel,mis ongi normaalne. Eesti 80,Leedu 1001,Läti 215 Müstika!!!

Covid
3 aastat tagasi
Reply to  Covid

Eile oli Eestis 134,täna 80