Vormsi paneb koroonaraha soojamajandusse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ene Sarapuu. Foto: Arvo Tarmula
Ene Sarapuu. Foto: Arvo Tarmula

Vormsi vald tahab suurema osa valitsuse eraldatud nn kooronarahast kasutada Hullo küla soojamajanduse nüüdisajastamiseks.

Vormsi vallavanema Ene Sarapuu sõnul töötab Hullo katlamaja, mis kütab näiteks valla-, kooli- ja paari elumaja, praegu hakkepuidul, kuid nüüd tahetakse energiatõhusamat lahendust. „Variante on mitu: pelleti-, õhkpump-, maaküte jne,” loetles Sarapuu. Milline variant valitakse, selgub Sarapuu sõnul tuleval nädalal, kui lõpeb katlamaja nüüdisajastamise hange.

Vormsi vald sai riigilt eriolukorra lisatoetust kokku 180 000 eurot. Sarapuu sõnul kogu seda raha soojamajandusse ei panda, vaid osa tahetakse kasutada Vormsi kooli staadioni renoveerimise omaosaluse katmiseks. Staadioni renoveerimiseks sai Vormsi vald väikesaarte programmist 130 000 eurot toetust.

Sarapuu ütles, et praegu on koolimaja taga murukattega staadion-jalgpalliväljak, kuhu tahetakse nüüd sportimisvõimaluste parandamiseks ehitada jooksurajad, kaughüppekastid jms.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments