Läänemaa korvpallimeistriks tuli Nõva/Kalasaba

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nõva/Kalasaba meeskond. Arvo Tarmula

Laupäeval selgus Haapsalus Wiedemanni spordihoones Läänemaa korvpallimeister, kullamängus läksid vastamisi Nõva/Kalasaba ja Askus.

Võitis Nõva/Kalasaba tulemusega 99:75.

Läänemaa korvpallimeistrivõistluste peakohtuniku Rudolf Lumiste sõnul oli mäng pingeline. “Esimese poolaja Nõva kaotas, aga sai oma võidu lõpuks siiski kätte,” ütles Lumiste.

Mäng algas Lumiste sõnul finaalivääriliselt. “Oli tunda närvipinget – pallikaotused, möödavisked, tehnilist praaki oli palju,” ütles Lumiste.

Algusekohmetusest sai paremini minema Askus, eduseis kasvas kohati 15 punkile. Poolaeg võideti 39:36. “Teine poolaeg erines esimesest nagu öö ja päev. Askuse mehed olid nagu kossumängimise unustanud, üha paremini hakkas paukuma Nõva\Kalasaba püss – efektsed pealtpanekud Andreas Märtsonilt. Kolmestesadu Argo Orumaalt murdis sitkete hiidlaste vastupanu lõplikult,” ütles Lumiste.

Teine poolaeg lõppes nõvakatele 63:36, kogu mäng 99:75.

Nõva/Kalsaba mängis kosseisus Ergo Orumaa, Ove-Kristjan Kallas, Tormi Voog, Reno Orumaa, Ragnar Koppel, Raiko Orumaa, Argo Orumaa, Paul Ööbik, Aksel Erit, Andreas Märtson, Olav Leisson. Meeskonna peatreener on Ermo Suurkuusk, treener Kalle Orumaa.

Pronksimatši Tradilo vastu võitis Spordikool tulemusega 86:75.

Spordikool sai kiire algedu ja suutis pidevalt püsida 10-15 punkti ees. “Mõõn tekkis neljanda veerandaja keskel, kui Tradilo tegi paari minutiga 12:0 vahespurdi,” ütles Lumiste. “2.30 enne lõppu oli seis 72:70 Spordikoolile. Pärast minutilist vaheaega aga poisid kosusid ja lõpp kuulus neile. Tasuks pronksmedalid.”

Spordikool mängis koosseisus Kert Kallas, Robin Ulla, Ilo Toom, Dmitri Tserepanov, Jarmo Lempe, Hain Hansman, Silver Tuisk, Mikk Päeske, Janno Soon, Ardo Jürjer, Kaspar Valper, Virkko Nielender, meeskonna peatreener on Jaanus Levkoi.

5.-6. koha mängus võitis Virtsu meeskond Taeblat 81:71.

Pealtvaatajaid Wiedemanni spordihoones oli poole saali jagu. “Elasid kaasa ja ikka tõeline spordivõistluste tunne oli, mitte nii et tühjad tribüünid,” ütles Lumiste.

Nõva meeskond tuli Läänemaa korvpallimeistriks ka mullu.

Resultatiivsemad mängijad

1. Herkki Rank, Tradilo, 186 punkti
2. Andreas Märtson, Nõva\Kalasaba, 175
3. Karl- Peeter Kangur, Askus, 133

Parimad lauapallide hankijad

1. Raiko Orumaa, Nõva\Kalasaba, 104 lauda
2. Herkki Rank, Tradilo, 96
3. Karl-Peeter Kangur, Askus, 93

Auhinna said ka aktiivsemad pealtvaatajad Lembit Kivistik ja Jüri Sistok.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mii
3 aastat tagasi

Midagi ka positiivset Nõva kohta 🙂

Täpselt!
3 aastat tagasi
Reply to  Mii

Ei paista üldsegi nii välja, et Nõval ainult pensioniealised raugad virelevad.