Kultuurkapital otsib aastapreemiate kandidaate

Mullu pälvis kultuurkapitali tänu Läänemaa ühisgümnaasiumi huvijuht Mairi Grossfeldt. Arvo Tarmula

Kultuurkapitali Läänemaa ekspertgrupp koos sihtasutusega Läänemaa ootab aastapreemiate ja Kultuuripärli kandidaate.

Kultuuripärli tiitliga autasustatakse kaunite kunstide, rahvakultuuri ja spordivaldkonna inimeste tööd ja erialast pühendumist. Kultuuripärli kandidaadiks võib esitada Läänemaal tegutsevaid füüsilisi isikuid, kes on 2020. aastal maakonna kultuuri- ja spordielu edendamisel silma paistnud. Möödunud aastal sai kultuuripärli tiitli Mairi Grossfeldt.

Kultuurkapital annab välja ka aastapreemiad, millega tunnustab loome- ja spordiinimesi, kes on sel aastal mõjutanud oma valdkonna arengut ja aidanud kaasa maakonna tuntusele. Aastapreemia kandidaadiks võib esitada nii füüsilise isiku kui ka isikute grupi.

Samuti jagatakse välja elutööpreemia, millega tänatakse inimest tema pikaajalise väljapaistva loomingulise või spordialase tegevuse eest. Elutööpreemia saajaks võib esitada vaid füüsilisi isikuid.

Kultuurkapitali ekspertgrupi esindaja Marju Viitmaa ütles, et preemiaid antakse eelkõige seepärast, et tegijad vajavad tunnustamist. „Kultuurivaldkonnas on palju õhinapõhist tegutsemist ja on tähtis, et inimesi märgatakse,” ütles Viitmaa.

Märkamisega kaasneb raha. Aastapreemia summa on umbes 800 eurot ning tunnustuspreemiad umbes 500 eurot.

Läänemaa ekspertgrupp ootab 20. novembrini aadressil laanemaa@kulka.ee ettepanekuid maakonna kultuuri- ja spordivaldkonna tegijate tunnustamiseks. Preemia kandidaadiks võib esitada maakonnas tegutsevaid füüsilisi isikuid, mittetulundusühinguid ja organisatsioone.

Kandidaate võivad esitada kõik isikud ja organisatsioonid.

Läänemaa ekspertgrupp ootab vabas vormis ettepanekuid, kus on lühike kirjeldus kandidaadi loomingulistest või sportlikest saavutustest 2020. aastal ning kandidaadi tutvustus ja andmed (nimi, isikukood, aadress, telefon, e-aadress).

Preemiate saajad selguvad tuleva aasta jaanuaris.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments