Kultuurkapitali preemia: Urmas Lüüs tõlgendab Tšehhovit kunsti vahenditega

Andra Kirna

andra@le.ee

Urmas Lüüs. Foto: Andra Kirna

Urmas Lüüs. Foto: Andra Kirna

Eesti kultuurkapitali kujutava- ja rakenduskunsti valdkonna peapreemia sai Haapsalust pärit kunstnik Urmas Lüüs koos Hans-Otto Ojastega installatsiooni „Öökull huikas ja samovar undas ühtevalu“ eest. Installatsiooni idee oli enneolematu ruuminihke korraldamine väikeses galeriiruumis, selle muutmine hoomamatult mitmetasandiliseks ekspositsiooniks.

„Jah, aastapreemia tuli viimase näituse eest,“ ütles Lüüs õnnitlust vastu võttes. „Olen varem mõnel korral jõudnud nominentide hulka. Vahepeal, kui ise kultuurkapitali hindamiskomisjonis olin, ei tulnud see loomulikult kõne allagi,“ rääkis ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Dirigent Tšaikovski
2 kuud tagasi

Jah, ära tegi, vot eto da!

Dirigent Tšaikovski
2 kuud tagasi

Ei, siiski kahtlen – luua hoomamatu mitmetasandlikkus…

Dirigent Tšaikovski
2 kuud tagasi

Tänan toe eest. Kunsti vahenditega muudeti mitmetasandiline ekspositsioon hoomamatuks ja siis sai peapreemia.

Dirigent Tšaikovski
2 kuud tagasi

“… enneolematu ruuminihke korraldamine väikeses galeriiruumis, selle muutmine hoomamatult mitmetasandiliseks ekspositsiooniks.” Andra Kirna, mis selle lause [enneolematu] hoomatav mõte on?

Vahva sõdur Muhvin
2 kuud tagasi

Pingutage veel, kulla dirigent, katsuge natukenegi hoomata. Usun, et Teil ei tule seda ponnistust kahetseda, sest mina hooman kõnealuse enneolematu ruuminihke vahelt ning mitmetasandilisuse alt mõndagi (meedia)isu äratavat ning (mees)kunstitoonust tõstvat.
Head hoomaindu soovides
Teie talendi andunud imetleja Manuel Muhvin