Kultuurkapitali preemia: Ly Seppel: luule aitab elada elusamat elu

Andra Kirna

andra@le.ee

Mullu 80. sünnipäeva tähistanud tõlkija, luuletaja ja psühho- terapeut Ly Seppel-Ehin sai kultuurkapitali elutööpreemia. Foto: Andra Kirna

Mullu 80. sünnipäeva tähistanud tõlkija, luuletaja ja psühhoterapeut Ly Seppel-Ehin sai kultuurkapitali elutööpreemia. Foto: Andra Kirna

Kultuurkapitali elutööpreemia sai tänavu Haapsalus sündinud ja Läänemaal Soolu külas Ristemäe talus lapsepõlve veetnud Ly Seppel-Ehin.

Preemia sai ta muljetavaldavalt laiahaardelise, kaaluka ja keeletundliku loomingu eest kirjaniku ja ilukirjanduse tõlkijana türgi, vana-türgi, usbeki, vana-usbeki, kirgiisi, türkmeeni, kasahhi, vene, soome ja inglise keelest.

Seppel-Ehin sai koolipõlvest Raplas kaasa hea vene keele oskuse. Pärast Tartu ülikooli lõpetamist eesti filoloogina sai ta õppida turgi keeli Bakuus ja Moskvas. „Siis oli kombeks saata noori filolooge, kes juba luuletasid, Nõukogude Liidu ülikoolidesse õppima võõraid keeli,“ rääkis ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments