Hannes Rumm: mida õpetab Eestile sõda Mägi-Karabahhis?

Nii maailmas kui ka Eestis on üsna märkamatuks jäänud septembri lõpus Armeenia ja Aserbaidžaani vahel puhkenud sõda Mägi-Karabahhis.

Rahulikumal ajal oleks plahvatusohtlik konflikt, millesse on segatud ka Venemaa, Türgi, Iisrael ja Iraan, püsinud pikalt esiuudiste seas. Ent Covid-19 teise laine tõus, presidendivalimised USAs ning tormilised kodumaised sündmused on Mägi-Karabahhi suuresti varjutanud. Ometi tõstatavad sealsed lahingud mitu küsimust, millele õigesti vastamine on oluline ka Eesti kaitsevõime seisukohalt.

Sissejuhatuseks rõhutan, et hoidun hooleg

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (vabatahtlik)
3 aastat tagasi

Aga kui maailmas kõik rahvad panustavad järjest suuremat raha riigikaitsesse, siis saab selle etenduse esimeses vaatuses püsse seinal liiga palju olema, et uskuda, et viimases vaatuses nad kõik pauku tegema ei hakkaks.

seda et
3 aastat tagasi

ostetud 13 korea liikursuurtükki on juba vanaraud, selle raisatud rahaga oleks võinud tõsta hoopis hambaravi hüvitist hambutu rahva tervise raviks

Kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  seda et

Kes ei raatsi toita oma armeed, toidab varsti võõrast ehk militaarkulutused olid, on ja jäävad. Kuid, kui me ei panusta piisavalt, OMA kaitsevõimesse, on varsti riigikeeleks vene keel ning rahvas jääb hambutuks endiselt.

meid
3 aastat tagasi

on ammu okupeerinud el, kelle seadused on eesti suhtes ülimuslikud, mingit iseseisvust pole , ainult ähvardused brusseli poolt ja rahva üldine pe.ereerimine, riigikeel on juba inglise.

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  meid

Aga teistpidi oleksime ammu juba seltsimees Putini “kaitse” all

uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Maailm onngi kummaline ja erinevaid arusaamu sama palju kui inimesi. Juba ammu on selgeks tehtud,et seda väikest maalappi venelaste rünnaku korral kaitsta pole üle 24 tunni võimalik.Seda isegi sellisel juhul kui me panustaksime oma kaitseväkke mõned aastad kogu eelarve rahad. Ainuke lootus on lääne liitlased ja lootuseks see ka jääb sest kes söandaks või tahaks mingi Eesti pärast hakata sõdima tuumariigiga ? Keegi ei vaevugi lahti seletama põhjust miks venemaa peaks üldse meid ründama sest põhjust pole aga rahva pidev hirmu all hoidmine on teatud ringkodadele kasulik st lausa vajalik ! Kõik siin maailmas on korduv-1940 kirjutasid ajalehed “Nüüd oleme… Loe rohkem »

kosovos
3 aastat tagasi
Reply to  uskmatu toomas

nägime kuidas prantsuse sõdurid rahulikult pealt vaatasid kui rahvast veristati