Eesti Raudtee kolib Risti jaama uude kohta

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Risti alevikus tehakse raudteekurv lamedamaks ning trass nihkub selle tõttu Tallinna maanteele lähemale. Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

Risti uus raudteejaam tuleb trassi paremas servas paikneva kuuseheki juurde. Foto: Urmas Lauri

AS Eesti Raudtee on valmis saanud Ellamaa-Risti raudteelõigu eskiislahenduse, millega saab Lääne-Nigula valla veebilehel tutvuda.

Raudteetrass Ellamaalt kuni Ristini kulgema piki ajaloolist raudteetrassi, Läänemaa piires ei ole raudteest ühtegi ülesõitu. Rongid hakkavad sõitma kuni 160 km/h.

...

Fotod: Urmas Lauri

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
huvitavam
3 aastat tagasi

Kolib kellele lähemale, kellest kaugemale.

Tohoh
3 aastat tagasi
Reply to  huvitavam

Neemele lähemale, Suklesest kaugemale

Ristikas
3 aastat tagasi

Väga õige asukoht. Tublid!

mõte
3 aastat tagasi

Pole veel eskiisi näinud aga loodetavasti tekitatakse perroonile hea ligipääs ka autoga nagu see läbi ajaloo ikka on olnud (ja on Turbas). Praegu planeeritav peatuskoht jääb justkui nurga taha, tavapärastest käiguradadest eemale. Teisalt on see isegi hea, sest otse kaupluse vastas üle tee, kus parkla on juba olemas, muutuks kõrge perroon koos varikatuste ja kontaktliiniga asulapildis vist liiga domineerivaks. Kuigi tundub põhimõtteliselt sinna sobivat maantee ja vana raudteejaama läheduse tõttu.

Karl
3 aastat tagasi

Artiklis olev link ei toimi 🙁