Esmaspäeval algas Rukki kanali ligi 400 000 eurone hooldussüvendus

BNS

Rukkirahu kanali süvendamine oktoobris 2014. Foto: Urmas Lauri

Rukkirahu kanali süvendamine oktoobris 2014. Foto: Urmas Lauri

Peatöövõtja Insenerehituse AS alustas ööl vastu teisipäeva mandri ja Hiiumaa vahelise laevatee kitsuse Rukki kanali puhastamist; töödeks on eraldatud kuni 400 000 eurot, kirjutab Postimees.

Hopper-tüüpi süvenduslaev Vlieree alustas tööd Rohuküla-Heltermaa laevatee Rukki kanalis, et taastada laevateel parvlaevade ohutuks liikluseks vajalik veesügavus. Kuna kanal on nii kitsas, et korraga võib selles ohutult liigelda vaid üks laev, tuleb süvendustööd teha öösiti.

Kanalit on ka varem korduvalt süvendatud, kuid meri kannab sinna aja jooksul taas liiva ja muda, mis hakkab madala veeseisu korral laevaliiklust häirima.

2014. aastal süvendati 2,5 kilomeetri pikkune ja kuni 65 meetri laiune kanal 5,4 meetrini, kuid samal aastal mõõdistati kanal üle ja leiti, madalamad kohad olid vaid 5 meetri sügavused.

Enne seda süvendati kanalit 1998. aastal. 2016. aastal pärast pikka aega kestnud madalat veetaset süvendati kanal 5,2 meetrini, kuid 2018. aasta madala veetasemega oli laevaliiklus taas häiritud ja kanalit tuli uuesti puhastada.

Kanali puhastustöö tellis tänavu veeteede amet, hange viidi läbi maikuus ning selle võitis Insenerehituse AS. Sel aastal on töödeks eraldatud 400 000 eurot. Setted eemaldatakse kanalist pumpamise teel.

Juulis sõlmitud lepingu järgi maksab seekordne hooldussüvendus 379 000 eurot, kirjutas toona Hiiu Leht. Kaks aastat tagasi oli süvendustööde maksumus 650 000 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments