Virtsu kooliaasta tuleb täiesti teistsugune

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Virtsu kooli 8. klassi õpilane Kätlin Ermel on rahul, et saab hommikuti tund aega kauem magada. Foto Urmas Lauri

Sulgemisohus Virtsu koolis on sel aastal kavas terve rida uuendusi, mis esimese hooga päris ehmatavad – kes seda enne kuulnud on, et vahetund kestab 45 ja tund 80 minutit?!

Väikese Virtsu kooli välisukse kohal seisab suures kirjas ladinakeelne sentents „Per aspera ad astra” (läbi raskuste tähtede poole). Silt on vana, aga sulgemisohus kool üllatab uuendustega, mida paljud ehk ei julgekski ette võtta: pikad vahetunnid, lugemisvahetund, kolme aasta pikkused loovtööd, eraldi bussiliin, et saaks koolipäeva hiljem alustada jpm.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Keskkonnahaige
3 aastat tagasi

Virtsu elanike arv on senini ikka ligikaudu poole suurem, kui Vatla oma. Ja miks peab Virtsu kooli teemasse kohe mõne teise väikeasula sisse tooma? Kuna küsiti arvamust, siis arvan: Virtsu kooli sulgemise järel saab Virtsust Kuivastu. Seda nii otseses kui kaudses tähenduses – saab võtta kumba pidi tahes – kui kokkukuivanud külake (alevikuks teda siis enam põhjust pidada pole), “kuivastu” ja ainult ülesõidu sadam. Samas on just Virtsu kooli sulgemise jutt ilmselt häma, sest peale Virtsu on “kandidaatide” hulgas ju veel kolm kooli, mis KÕIK asuvad külades, mille elanike arv on kas 2 või 3 korda (Lõpe) väiksem kui Virtsus.

õpilane Kiir
3 aastat tagasi

Mille poolest see Virtsu kool nüüd ühtäkki nii eriline on? Kui ikka õpilasi pole, siis kinni ära ja rahu majas. Vatla kooli sulgemisega küll probleemi polnud.

Vatla
3 aastat tagasi
Reply to  õpilane Kiir

kool pandi väga ülekohtuselt kinni.

Mati
3 aastat tagasi

Praegu peaks ikka Virtsu koolist kirjutama. Seda mida teeb selle kooli direktor praegu, pole ükski teise siinse kooli pealik seni suutnud. Olgu ta kui lemmik tahes ..

Milvi
3 aastat tagasi

Ükski direktor ei ole jumal. Nii ei olnud seda ka Lihula eelmine.

Ulvi
3 aastat tagasi

Virtsu kooli juhid on tublid ja innovatiivsed. Mõned aastad tagasi oli Lihula kool ka ülevabariigiliselt pildis aga peale Sõbra lahkumist on toimunud kõva kukkumine. Ei osaleta õpetajate üritustel-võistlustel ega käi väliskülalisi. Viimane aeg üks tegus direktor otsida, muidu sureb gümnaasium ennem kui Virtsu kool. 🤔

känd
3 aastat tagasi
Reply to  Ulvi

Olen Ulviga 100% nõus- Lihula koolil on tunda tugevat tagasilangust.Kuulda on kanakarja suurt kaagutamist , nagu oli Margot Smiti ajal, aga kool ei paista välja. Vallavalitsus ajab oma arusaamatut ja rumalat poliitikat ja torgib väikekoole, kes on tublid ja innovaatilised. Aeg oleks vallavanem välja vahetada, nagu on Lihulas tihti enne juhtunud, muidu pöörab püha perekond kõik pea peale

Vallavanemal
3 aastat tagasi
Reply to  känd

nüüd küll midagi viga pole. Viga on ühel teisel kohal…

Kohustuslik
3 aastat tagasi
Reply to  Ulvi

See taseme langus kummitab enamikke koole. Kaasaegne liberaalne pedagoogika on sellele teed sillutanud. Ei tasu ainult ühte kooli esile tuua.
Väliskülaliste tase on ka üsna madal. Keda külla kutsuda? Kutsud mõne suurema elukogemusega mõtleja, oled paha äärmuslane. Kutsud Sass Henno, siis tead, et õpilastele jääb õigus vajadusel teisi p***** saata.
Välismaalt kedagi külla kutsuda tähendab kulutusi, kuid me mäletame ju hästi, et vallal pole raha isegi töötajate palkadeks ja õpetajad saadeti suvel nädalaks tasuta puhkusele!

Ulvi
3 aastat tagasi
Reply to  Kohustuslik

Pidadin silmas õpilasvahetusi jne. Jah, hetkel saab corona taha peitu pugeda aga ei juhtunud enne seda midagi ja ei tule ka hiljem. Raha taha ei saa pugeda, õige juht leiab alati vahendeid. Kõige lihtsam ongi lihtsalt tiksuda ehk kohta täita.