Ööpäevaga lisandus 20 uut nakatunut

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 885 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 20 testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus viis positiivset testitulemust Harjumaale (neli Tallinna) ja kaks Tartumaale (kõik Tartu linna), 12 Ida-Virumaale ning ühel positiivse testitulemuse andnul puudus rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Harjumaa üks juhtum on sisse toodud Tšehhist, nelja  ülejäänud juhtumi nakatumise asjaolud on täpsustamisel. Kokku on tänahommikuse seisuga terviseameti Põhja regionaalosakonna aktiivsel jälgimisel 185 inimest.

Tartumaal lisandunud juhtumite puhul on tegemist varasema nakatunu lähikontaktsetega. Tartumaal on tänahommikuse seisuga aktiivseid koldeid neli: perekondlik kolle – viis haiget, mis sai võimaliku alguse Aura veekeskuses ujumisvõistlustelt, Vabanki puhang 37 nakatunuga, Naiivi puhang 21 nakatunuga ja Shootersi puhang 19 nakatunuga. Lõuna regionaalosakonna aktiivsel jälgimisel on 210 inimest.

Ida-Virumaa 12 juhtumi puhul  on kõik seotud Jõhvi keldribaariga. Haigestunud on kaheksa baarikülastajat, kolm nende pereliiget ja kaks inimest on nakatunud töökohas. Kokku on koldes 13 inimest. Ida regionaalosakonna aktiivsel jälgimisel on 142 inimest.

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi kümme inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud, kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu.

Tervenenud on 2009 inimest.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 7,9.

Eestis on kokku tehtud enam kui 138 000 esmast testi, nendest 2 227 ehk 1,6 protsenti on olnud positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Kuidas peatada koroonaviiruse levik?

  • Kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks on distantsi hoidmine.
  • Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida, on soovitav kanda maski.
  • Kinniseid rahvarohkeid kohti tuleks võimalusel vältida.
  • Järgida tuleb kätehügieeni ehk teisisõnu: käsi tuleb pesta tihti.
  • Kätepesuks tuleb kasutada sooja vett ja seepi, avalikes kohtades alkoholipõhist desinfitseerimisvahendit.
  • Aevastamisel või köhimisel tuleb suu ja nina katta ühekordse salvrätiga. Kasutatud salvrätt tuleb visata kohe prügikasti ja seejärel käed puhastada. Salvrätiku puudumisel kasuta varrukat (küünarvarre osa), mitte kätt.
  • Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega.
  • Mistahes haigussümptomite puhul tuleb kahtlustada koroonaviirust ja helistada perearstile.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments