Mitmevõistleja Hein võitis Eesti meistrivõistlustel hõbemedali

Eesti MV hõbemedalist Emma Kathrina Hein koos treener Kaja Ladvaga. Foto: Kaja Ladva

Eesti MV hõbemedalist Emma Kathrina Hein koos treener Kaja Ladvaga. Foto: Kaja Ladva

Emma Kathrina Hein võitis Eesti mitmevõistluse meistrivõistlustel hõbemedali.

Tartus Tamme staadionil selgusid viies vanuseklassis Eesti norote mitmevõistluse meistrivõistlused. Läänemaalt olid võistlustules kaks Kaja Ladva õpilast Haapsalu kergejõustikuklubist.

Nii U16 vanuseklassis võistlev Emma Kathrina Hein, kui U18 klassis kaasa teinud Maily Märss panid kokku väga hea võistluse. Noorem, Hein, suutis taaskord olla medalivääriline, võites neidude U16 vanuseklassi seitsmevõistluses hõbemedali. Märss saavutas kõrge kuuenda koha.

Hein alustas kahepäevast seitsmevõistlust kuuenda ajaga 100 meetri tõkkejooksus. Aeg 15.94 andis esimeselt alalt 722 punkti.

Teine ja kolmas ala on meie noorele mitmevõistlejale korralikud trumpalad. Kõrgushüppes suutis ta sellel korral jagu saada 1.59-st ja see tõstis ta tabelis juba kolmandaks. Kogu esikolmik oli peale kahte ala 20 punkti sees.

Kuulitõuge, kus väga hea tehnikaga tõukav noor kergejõustiklane sai nüüd kirja 3 kilose raudmunaga 11.74 oli päeva teine tulemus. Peale kolme ala oligi meie mitmevõistleja tabeli liider. Teise koha sportlast edestas ta 55 punktiga. Esimese päeva lõpetas noortele mitmevõistlejatele 200 meetri jooks. Siin jooksis Hein välja aja 27.82, mis oli päeva seitsmes resultaat. Peale esimest võistluspäeva oli Hein pingereas teisel kohal, kokku punkte 2735. Väga hea 200 meetri jooksu teinud, Audentese Spordiklubi esindaja Mirtel Klaar edestas teda ainult 23 punktiga.

Teine võistluspäev algas kaugushüppega. Siin alles hiljuti oma rekordi kaugelt üle viie meetri viinud spordineiu sellel korral viie meetri joont kätte ei saanud. Seevastu tegi seda tema peamine konkurent Klaar, kes lendas lausa 5.75. Heina tulemuseks jäi samuti korralik 4.97. Klaar libises küll rohkem eest, kuid nüüd oli ka selge, et just nemad kaks jagavad järelejäänud kahe alaga meistrikulla.

Odaviskes tuli Heinale tulemuseks uus isiklik rekord 36.51. Kuna Klaar suutis 32.00, tuli meie mitmevõistleja taas liidrile palju lähemale. Enne viimast ala 800 meetri jooksu oli aga Klaar Heina edestamas 160 punktiga. See on 800 meetris umbes 14 sekundit. Kuna kaks liidrit on suhteliselt võrdsed jooksjad, oli sisuliselt kuld-hõbe jagatud.
Siiski tegi Emma Kathrina väga hea jooksu ja jooksis ajaks 2.41,06.

Kokku punkite 4447 ja korralik uus seitsmevõistluse rekord. Sellega võitis Hein Eesti mitmevõistluse meistrivõistluste U16 vanuseklassi hõbemedali. Klaar kogus võitjana 4646 punkti, kolmandaks tuli Pärnu SK Altiuse sportlane Greete-Liis Krapp 4342 punktiga.

Meistrivõistlustel võidetud hõbemedal andis meie noorele sportlasele kutse Balti mitmevõitluse meistrivõistlusteks. Need toimuvad 4-5.septembrini Rakveres.

Maily Märss pani U18 vanuseklassis samuti kokku väga hea võistluse. Ta jooksis 100 meetrit tõkkeid 15.77-ga, hüppas kõrgust 1.53. kuulitõukes tuli väga hea tulemus 13.33. 200 meetri jooksus uus isiklik rekord 28.33. Kiirusele toetudes tuli ka kaugushüppes uus mark, selleks lendas ta 5.21. Oda viskas ta 34.93 ja jooksis 800 meetrit uut rekordit tähistava 2.40,03-ga.

Kokku teenis ta 4512 punkti ja sellega korraliku kuuenda koha. Tulemus on ka tema uus 7-võistluse mark. Kuldmedali võitis Laura Lokotar, kes kogus võimsa 5284 punkti.

U18 vansueklassis oli seis medalivõitjate seljataga aga ülimalt tihe.

Kui Märss sai kuuenda koha tulemusega 4512, siis neljas koht kogus temast vaid 38 ja viies koht 32 punkti rohkem.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments