Kullamaa kool sai kingituseks uue staadionimuru

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kullamaa kooli staadionile paigaldati uus muru. Foto: Urmas Lauri

120 töötajat panid suvepäevade raames täna Kullamaa kooli staadionile uue muru, lasteaia piirdeaia värvimine jäi vihma tõttu siiski ära.

Muru ja värvid annetas Kullamaale ettevõte, mis soovis jääda anonüümseks. Muru on ostetud ettevõttest Eesti Murud OÜ.

“Ettevõte ise tegi seda suvepäevade raames,” ütles ettevõtmise projektijuht Kersti Jõenurm. “Tahtis teha head mõnele väiksele koolile või lasteaiale. Nii see tuligi. Pidime ka lasteaia aeda värvima, aga kuna vihma sadas, aed oli märg, ei saanud värvida kuid nüüd on neil materjalid olemas.”

Murupaigaldust vihm siiski ei nurjanud. “Vahepeal küll sadas, aga õnneks mitte hullult,” nentis Jõenurm.

Staadionimuru paigaldamine oli omamoodi talgutöö. “Kasutasime heatahtlike inimeste abi, kes aitasid muru maha tõsta ja muudki teha. Kõik panid käe külge,” lausus Jõenurm. Muru paigaldamine käis kähku, sest suvepäevalisi, kes töö ära tegid, oli kohal 120.

Vallale ei läinud uus staadionimuru sentigi maksma, selle tegi ettevõte koolile välja. Nii nagu aia jaoks mõeldud värvigi.

Kulude hulka tuleb aga arvestada see, et ettevalmistustööd – vana murukamara mahafreesimine ning aluseks uue mullakihi paigaldamine – võtsid kooli kehalise kasvatuse õpetajal Peep Jõeveel aega paar nädalat. Ja nüüd tuleb Jõeveel paigaldatud muru muudkui rullida ja kasta.

“Kastmist ja rullimist, siis peaks lapsed kooli alguses juba muru peale saama,” hindas projektijuht Jõenurm.

“Mul on veel hulk tööd,” ütles murutraktoriga rulli vedanud Jõevee ja lisas naerdes: “Ma elan ja suren siin, see ei ole probleem!”

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments