Varikul pani jaanalind plehku

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Emud Undisool. Foto: Urmas Lauri
Emud Undisool. Foto: Urmas Lauri

Eile õhtul pani Variku külast Undisoo talust plehku emu. Linnu perenaise sõnul on Emmeliine ehk Kunksmoori nime kandev minijaanalind sõbralik.

“Variku külas pani täna õhtul plehku Austraalia minijaanalind ehk emu, nimeks on tal Emmelliine ehk Kunksmoor (nimele ei reageeri). Sõbralik, võib pakkuda talle kapsast või õuna, midagi värsket, aga ta võib tulla ka juhuslikult kellegile lihtsalt aia taha või kohtate teda kusagil mujal… Kui keegi kohtub temaga, palun andke teada meile telefonidel: Tervo 5028634 või Jana 53450475,” teatas Jana Viks eile õhtul oma sotsiaalmeediapostituses.

Perenaise sõnul igatseb plehku pannud linnu kaaslane teda väga. “Loodame, et ta leiab tee tagasi koju,” kirjutas Viks.

Vt ka: “Varikul jooksevad ringi maailma ühed ohtlikumad linnud

Austraalia minijaanalind ehk emu

  • Lennuvõimetu lind.
  • Austraalia savannides ja rohtlates elab üle 700 000 emu.
  • Emu lähisugulane on kaasuar, maailma kõige ohtlikum suleline.
  • Kuni kaks meetrit kõrge.
  • Jookseb kuni 50 km tunnis.
  • Oskab ujuda.
  • Elab kuni 20aastaseks.
  • Munad on tumerohelised ja kaaluvad üle poole kilo.
  • Pesa ehitab, haub ja poegade eest hoolitseb isa.

Allikas: Lääne Elu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hellat
3 aastat tagasi

kumb ta siis on-jaanalind või emu?

vastus
3 aastat tagasi

Vanasti oli emu ikka emu ja jaanalind oli jaanalind.

vot siis
3 aastat tagasi

Möödunud aastal augustis oli sama lugu ikka samas talus, kas ei suudeta kindlustada tarasid või midagi muud põhjus, peaks ikka õppust võtma ja kuidagi paremini oma loomi valvama, ühel päeval lihtsalt võib sedasi temast ilma jääda.

Jana Viks
3 aastat tagasi
Reply to  vot siis

Tere. Meil pole sellist asja varem küll juhtunud, ajate meid kellegagi sassi. Meie emud on veel tited, eelmisel aastal olid nad alles mõne kuused, triibulised rullid. Ka praegu on nad alles noored, suguküpseks saavad alles järgmisel aastal. Meil nad vabalt õue peal lahti, koos teiste lindude ja loomadega, nad on nagu suured koerad. Nandud on ka meil, aga jooksus pole nad kunagi olnud. 4.aastat tagasi oli Aafrika hall papagoi lennus 5.päeva ja siis tuli koju tagasi, sest kõlarid olid katusel ja mehega vaheldumisi rääkisime temaga ja ta tuligi tagasi. Teadmiseks veel, et Nandu on Lõuna-Ameerika mini jaanalind ja Emu on… Loe rohkem »