Galerii: Mari-Leen Kiipli tõi linnagaleriisse tükikese loodust

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 24
Kunstnik Mari-Leen Kiipli pani linnagalerii näitusel kokku taimed ja tehismaterjalid. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu linnagaleriis laupäeval avatud Mari-Leen Kiipli näitus „Husa” tõi galeriisse kokku looduse ja ajahambast räsitud betoonikärakad, moodustades neist omapäraseid kooslusi.

Kiipli sõnul on see näitus valminud just Haapsalu linnagalerii tarbeks, arvestades siinset valgustküllast ruumi ja katuseaknaid. „Põhimõtteliselt on see ainus galerii Eestis, kus selliseid asju saab teha,” ütles kunstnik.

„Algne impulss oli näidata taimi,” ütles Kiipli näituse avamisel. Ülejäänud materjal on tema sõnul arenenud mereäärsetest jalutuskäikudest ja linnamaastikest. Lõplikult sündis aga näitus galeriis kohapeal ja lõptulemus oli kunstniku sõnul talle endale ka üllatav.

Haapsalu linnagalerii kuraatori Agur Kruusingu sõnul käis näituse ülesehitamine galeriis nädal aega. „Sellist tulemust ma ei oodanud,” ütles Kruusing, kes soovitas näituse külastajatele pöörata tähelepanu ka väikestele detailidele.

Fotograafiat õppinud ja varem peamiselt videokunstiga tegelenud Kiipli on nüüd jõudnud installatsiooni juurde. Varem on ta Haapsalu linnagaleriis esinenud 2014. aastal Eesti kunstnike rühmanäitusel „Õudsed lood“.

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments