Galerii: tuulehaugi päev Rannarootsi muuseumis

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 13
Rannarootsi muuseumi direktor Ülo Kalm muuseumi suitsumajas suitsutatud tuulehaugidega. Foto Arvo Tarmula

Laupäeva lõunaks oli Rannarootsi muuseumi pere oma õuel asuvas arhailises suitsumajas ära suitsutanud 110 kg tuulehugi, mida huvilised maitsma ja osta said tulla.

Rannarootsi muuseumi direktor Ülo Kalm tunnistas, et tuulekalapäeva reklmaa jäi viimasele minutile, sest kuni reedeni polnud teada, kas õnnestubki suitsutamiseks kala saada. Tänu Kihnu kalameestele, kala siiski saada ja suitsumaja tossas laupäeva varastest hommiku tundidest saati.

„Eelmisel laupäeval jäi kala puudu,” ütles muuseumi peavarahoidja Anu Raagmaa soovijatele suitsutatud tuulehaugi paberisse keerates. Selle laupäeval jagus suitsukala aga ka neile, kes hiljem Rannarootsi muuseumi õuele jõudsid. Pikka järjekorda küll kordagi ei tekkinud, kuid rahvast tuli ja läks ikka kogu päeva jooksul.

Tuulehaug, mis päeval müümata jäi, pannakse tagasi suitsuahju vinduma.

Suitsukala kõrvale küpsetasid neljapäevamemmed pannkokke ning maitsta sai ka kodus küpsetatud karaskit ja rabarberikooki.

Üle ukse sai pilgu peale visata ka muuseumi uusimale ekspositsioonile – õuel seisvasse võrgukuuri Bastabackasse on muuseumitöötajad oma kogudest välja pannud kalandusega seotud esemeid. Kalmu sõnul on väljapanek nii uus, seda pole veel ametlikult avadagi jõutud.

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments