Lääne-Nigula vallavalitsus hakkab krunte müüma

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Noarootsi osavallavanem Aivo Hirmo loodab, et Umbaia krunte ostavad pered, kes sinna ka elama tulevad. Urmas Lauri

Noarootsi osavallavanem Aivo Hirmo loodab, et Umbaia krunte ostavad pered, kes sinna ka elama tulevad. Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallavolikogu arutab juuni istungil, millise alghinnaga panna Noarootsis müüki 14 elamukrunti.

Noarootsis Pürksi ja Österbi küla vahel asuv Umbaia arendus on praegu Lääne-Nigula valla suurim ja ka ainus kinnisvaraarendus. „Vaatame ja proovime, kas perspektiivi on,” ütles elamukruntide müügi kohta Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus.

Umbaia planeering mõõdab vallale kuuluval maal välja 14 krunti. Krundid on suurusega 1–1,5 hektarit. Just Umbaia arenduse kommunikatsioonide ehitamiseks tahab Noarootsi osavald kasutada riigi investeeringutoetust. Lõhmuse sõnul riigilt saadava 60 000 euroga kogu taristut valmis ei ehita, nii et vald paneks omalt poolt juurde veel umbes 50 000 eurot.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Materjali nappus
4 aastat tagasi

Huvitav, miks vallavanem eelistab Nõval valmis olnud elamukrunte nüüd Noarootsi arendusele. Nõva elamukruntide kohta öeldi, et vallal pole raha ega võimalusi tegeleda kinnisvara arendusega!! Kuidas siis nimetada seda, nüüd Noarootsis toimuvat. Ilmselt jätkub ikka Nõva – looduslikult kauni ja merelähedase koha – väljasuretamise suund. Kelle huvides?? Et ei tuleks uusi peresid, noori, lastega peresid juurde. Tahtjaid ja võimaluste uurijaid ju oli!?