0

Tänavused muusikakooli lõpetajad andsid eksamid video teel

Haapsalu muusikakooli õpetajad. Arvo Tarmula

Haapsalu muusikakool hakkab selleks õppeaastaks otsi kokku tõmbama ja toredad ütlemised „ega tali taeva jää“ ja „suvigi jõuab ükskord kohale“ kehtivad ka muusikakooli kohta.

Vaatamata viirusele, sellega seotud eriolukorrale, keerulisele õppeperioodile, kus uutmoodi tundide läbiviimisele pidid vastu pidama nii lapsed, õpetajad aga ka lapsevanemad, lõpetab muusikakooli 62. lend. Videotunnid olid loomulikult keerulised, raske oli  aru saada läbi ekraani, kas legato ikka on õiges kohas, kas dünaamika on paigas, heli kvaliteet ei saanudki olla selline nagu kontakttunnis, aga ometi jõudsid lõpetajad edukalt lõpusirgele. Lõpueksami kava salvestati  kodus  ja saadeti osakonna õpetajatele ning kooli juhtkonnale kuulamiseks-hindamiseks.

Muusikakooli lõpetajad:

 klaveri eriala:

  •  Markus Rafael Kalda, Kaarel Villem Vennola  (õpetaja Mart Kuus )
  • Ilja Romanov, Sofia Ṧikirjavaja ( õpetaja Bogdana Smagol )
  • Urmeli Valgre (õpetaja Jüri Ilves )

viiuli eriala:

  • Riin Jürise (õpetaja Ingrid Arro )

flöödi eriala:

  • Emma Kathrina Hein  ( õpetaja Helen Saar )

pärimusmuusika osakond:

  • Mona Pihlakas ( õpetajad  Enrik Visla ja  Viive Marleen )
  • Ada Lovise Silmpärg ( õpetaja Viive Marleen )

Traditsiooniliselt toimub igal aastal lõpetajate kontsert-aktus, mis on olnud tore sündmus mitte ainult koolile ja peredele, vaid ka muusikahuvilisele linnarahvale.  Koroonaviiruse tõttu kehtestatud piirangute tõttu on sel aastal aga kõik teisiti. 6. juuni lõpuaktusel saavad osaleda vaid lõpetajad, üks lapsevanem, erialalõpetajad ja  mõned üldainete õpetajad. Loodetavasti saab lõpetamine ühisgümnaasiumi aulas olema siiski meeldejääv ja pidulik.

Muusikakoolis käib remont, mis peaks valmis saama sügiseks. Nii et uus õppeaasta algab uutmoodi –  uue värvi ja helikindluse saavad klassid inspireerivad  kindlasti noori muusikuid ja annavad uut hoogu ja energiat ka õpetajatele.  Augusti lõpus on plaanis teha  sisseastumiskatsed uutele väikestele pillimänguhuvilistele.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz