Margit Mald sai kunstiõpetajate võistlusel kolmanda koha

Margit Mald pani õpilased looduses figuure märkama.
Margit Mald pani õpilased looduses figuure märkama.

Õpetajatele suunatud üle-eestilisel kunstiülesannete konkursil „Ennäe inimest” saavutas kolmanda koha Haapsalu kunstikooli õpetaja Margit Mald ning märgiti ära Aide Leit-Lepmetsa töö.

Haapsalu kunstikooli Ridala osakonna vormiõpetuse õpetaja Margit Mald koostas õpiülesande distantsõppe ajal. Ülesanne „Märka looduses figuuri” avardab õpilaste oskust avatud silmadega ringi käia, panna tähele seoseid ja näha ümbrust uues kontekstis. Žüriiliikmed tõid välja õpetaja oskuse suunata lapsi leidlikult märkama, jälgima ja terava taibu arendamist. Õpilaste märgatud figuure looduses saab näha siit.

Kunstikooli õpetaja Aide Leit-Lepmetsa õppeülesande pealkiri „Kaunistatud pealuu” tundub pisut provokatiivne, kuid on nii tehniliselt kui ka loominguliselt igati mõtestatud. Žüriid paelus mänguline lähenemine köitvale, õudust ja põnevust tekitavale surma sümboolikale. Kaunistatud pealuid saab vaadata meie ettevalmistusklassi õpilastööde virtuaalnäitusel siin.

Konkursi kutsus ellu Eesti kunstikoolide liit inimese kujutamisega seotud inspireerivate õppeülesannete leidmiseks ja jagamiseks. Laekus 35 tööd 22 autorilt. Žüriisse kuulusid Kaido Ole, Maria-Kristiina Ulas, Alice Kask ja Toomas Tõnissoo.

 

Ingrid Arro

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments