Kalkunifarmi rajatud jahimeeste lasketiir sai kasutusloa

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 19
Läänemaa jahindusklubi eestvedaja Aarne Taali sõnul on tiiru otsasein nii kõvasti kindlustatud, et sealt ei lase ka suurtükiga läbi. Foto Arvo Tarmula

Üsse kunagisse kalkunifarmi rajatud Läänemaa jahindusklubi lasketiir sai aprilli lõpus kasutusloa ning nüüd on jahimeestel siseruumides koht, kus laskmist harjutada.

Eestis on sarnaseid sisetiire, kus saab liikuvat märki lasta, ainult kaks – teine asub Valgamaal.

Läänemaa jahindusklubi eestvedaja Aarne Taali sõnul on 50meetrise sisetiiru ehituseks kulunud kaks aastat. Suurem osa töid on teinud jahimehed vabatahtlikkuse korras. Taali sõnul on enam kui kümme tundi lasketiiru ehitamisel tööd teinud 25 jahimeest.

Kahe aasta jooksul on välja vahetatud suurem osa katusest, seinad on seest poolt vooderdatud killustikukihi ja paneelidega, otsasein veel omakorda kolme rea 60 cm pikkuste puuprussidega. „Siit ei ole võimalik kuuli välja lasta,” ütles Taal.

Jahindusklubi ostis kolm kunagist kalkunifarmi hoonet koos 1,5 ha maaga 2017. aasta juunis 7500 euro eest. Sisetiirust järgmisest hoonest on kavas kaks kolmandikku lammutada, et rajada sinna 100meetrine välitiir ning kolmas hoone jääb välitiiru barjääriks.

Lisaks Läänemaa jahindusklubile ostis ühe endise kalkunifarmi hoone ära ka Haapsalu jahiselts, kes ehitab seda ümber oma jahimajaks.

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments