Nõva hostelipidaja palub vallavalitsuselt abi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Nõva endises vallamajas hostelit pidav Liis Veskimäe saatis abipalve, milles palub rendimaksed edasi lükata.

Lääne-Nigula vallavalitsusele saadetud kirjas ütleb Veskimäe, et nii eestlased kui ka välismaalased on tühistanud broneeringud märtsiks ja aprilliks. „Booking.com tühistas kõik broneeringud trahvita,” kirjutas Veskimäe. „Hostelipidaja ettemakseid ei saanud.”

Veskimäe sõnul oli viimaseks piisaks sisekaitseakadeemia otsus ööbimine tühistada ja ettemaks tagasi nõuda.

„Annan teada, et olen tõesti hädas ja olen juba ette tänulik, kui on võimalik praeguses olukorras pakkuda mingitki abi turismivaldkonna ettevõttele,” kirjutas Veskimäe.

Vana vallamaja renditasu vallavalitsusele on igas kuus 255 eurot. Peale selle oleks hostelipidaja pidanud tasuma vallavalitsusele kanalisatsioonitööde eest.

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus ütles Lääne Elule, et vallavalitsus otsustas Nõva hosteli rendimaksed peatada. „Kui ettevõte tegutseb valla pinnal ja teenistus on eriolukorra tõttu peatunud, siis suhtume inimlikult,” ütles ta. Selliseid ettevõtteid on Lõhmuse sõnul Lääne-Nigula vallas alla kümne ja neilt eriolukorras renti ei nõuta. „Näiteks juuksur Kullamaal Goldenbecki majas,” ütles Lõhmus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Linnast
4 aastat tagasi

Booking ei ole tühistanud, kui ise seda ei soovi. Renditasu juba võidetud, hea äri valla pinnal, teised vaadaku ise kuidas hakkama saavad. Kõlvatu konkurents.

Kodanik
4 aastat tagasi

Airbnb ei tühista ühtegi Eesti sisest broneeringut. Haapsalu korteritel on hea minek nagu näha. Meil ju koroonat pole.

Tauri
4 aastat tagasi

Jõudu kõigile väikestele tegijatele! Hoiame omasid..

Punane sudu
4 aastat tagasi

Mõistlik suhtumine. Selle asemel, et mingeid Bolte toetada, tuleks toetusraha just sellistesse maapiirkondadesse ja ettevõtetesse suunata. Suurte päästmisega tekitatakse pikas perspektiivis igasuguste väiksemate väljasuremist ning see on halb.

Hale on lugeda sellest, kuidas sisekaitseakadeemia mingi mõttetu kopika tagasi küsib. Samal ajal seadust rikkuv LGBTQAAAP+xyz organisatsioon ei pea sentigi välja petetud raha tagasi maksma.

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Punane sudu

Miinusetoksijad võiks põhjendada oma arvamust koos võrdõiguse volinikuga, aga seda on palju tahta!