Koroonaviiruse tõttu on Eestis surnud 11 inimest

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Hommikuse seisuga on COVID-19 viiruse tõttu Eesti haiglates surnud üksteist inimest, neist kuus viimase ööpäevaga.

Kuressaare haiglas suri 73-aastane naine, 87-aastane naine ja 77-aastane mees, Tartu ülikooli kliinikumis 55-aastane mees ja 92-aastane naine ning Põhja-Eesti regionaalhaiglas 86-aastane naine.

Ööpäevaga laekus Eestis 1372 koroonaviiruse tuvastamise testi tulemust, millest kuus protsenti ehk 79 analüüsi osutusid positiivseteks. Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Saaremaal (30), Harjumaal (25), Pärnumaal (6),  Ida-Virumaal (5) ja Viljandimaal (5).

Läänemaal on nakatunuid kaks, mis on Eesti maakondadest väikseim nakatunute arv. Eestis on kokku tehtud 15 725 testi, nendest 858 ehk 5% on olnud positiivsed.

Enim nakatunuid on analüüside tulemuste kohaselt vanusegrupis 50-54 eluaastat (11%) ning vanusegruppides 45-49 eluaastat (10%) ja 55-59 eluaastat (10%).

Eestis on viirushaiguse COVID-19 tuvastamise võimekus täna terviseameti, Tartu Ülikooli kliinikumi, Synlabi, Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Viru keskhaigla, Pärnu haigla ja Ida-Tallinna keskhaigla laborites.

Täna hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 85 patsienti, 16 inimest on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 45 inimest ning surnud 11, neist 10 haiglates ja üks hooldekodus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
4 aastat tagasi

Arvamus; See kriis lammutab ka inimsuhteid. Minul on tekkinud küsimus, milline saab olema maailm pärast kriisi? Siiani oli sallivus teiste inimeste suhtes OK. Need, kes julgesid teise nahavärvi inimese kohta avaldama oma arvamust, siis oli ta rahvavaenlane. Nüüd, kus meile püütakse igasuguste meetmete pealesurumisega selgeks teha järgnevat; 1. Püsi kodus 2. Hoia 2 meetrist vahet teise inimesega 3. Ära võtta lapsi poodi 4. Jne Lihtsalt tavakodanikul on kummaline mõista, kuidas saab ühe viiruse süüks ajada vanema ealise isiku surma. Lugupeetud inimesed surm on elu loomulik osa, kes sureb varem, kes hiljem. Tänan taevast, et see ei ole taas mõni gripp… Loe rohkem »

Kahjuks
4 aastat tagasi

aga ei testita ka Läänemaa inimesi,sllepärast ei teagi keegi tegelikult,palju on viiruse kandjaid Läänemaal.Olen uurinud köikide oma tuttavate käest,kes on haiguslehel ja kevadiselt haiged ja mitte kedagi neist pole testitud ja ka nende tuttavid pole testitud??? Ei maksa arvata,et ka Läänemaal pole viiruse kandjaid,kuigi see oleks väga hea kui neid tegelikult ka poleks.Hoiame pöialt kõikidele.