Laine hotell annetas oma varud toidupangale

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Laine juhataja Irene Väli. Foto: Arvo Tarmula
Laine juhataja Irene Väli. Foto: Arvo Tarmula

Eriolukorras uksed sulgenud Haapsalu spaahotell Laine annetas oma laos oleva toiduvaru Läänemaa toidupangale.

„Põhiliselt hommikusöögilaua jaoks tellitud toidu – piim, jogurt, keefir, kala, kokku paar kasti,“ ütles Laine juhataja Irene Väli. Osa tellimusi sai suletav hotell tühistada, osa kaupa aga oli juba laos. Hotell ei sulgenud uksi päeva pealt. Puhkajad lahkusid järk-järgult, viimased Saksamaale läinud nädala keskel.

Läänemaa toidupanga koordinaatori Anu Aljaste-Sitsi sõnul oli annetus suureks abiks.“See oli tore ja liigutav tegu,“ ütles Aljaste-Sits. Annetatud toidu vedas ta kohe abivajajaile laiali. Ka toidupank töötab eriolukorras – Rannaootsi Selveris olevasse annetuskasti koguneb toitu vähem, ära on langenud teadmata ajaks suletud koolid ja hotellid, kust muidu samuti tuli annetusi. Ära jäävad ka toidupanga tavapärased aprillis plaanitud üle-eestilised toidukogumispäevad.

Esialgu toidupuudust siiski pole. „Ei taha kiita, aga seni oleme hakkama saanud,“ ütles Aljaste-Sits. Läänemaa toidupangast saab abi üle 30 Lääne-Nigula  ja Haapsalu pere. Toidupangas töötab praegu 12 vabatahtlikku. „Meil on ka varu maske ja kindaid, mida saame kasutada,“ ütles Aljaste-Sits. Toidupanka Haapsalus Jaama tänaval tohib siseneda vaid ühekaupa. „Aga oleme valmis ka selleks, et hakkame ise kogu toiduabi laiali vedama,“ ütles Aljaste-Sits.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Seda et
3 aastat tagasi

Ma tõesti loodan, et annetatud toit ka reaalselt abivajajateni jõuab.

Kodanik
3 aastat tagasi

Laine, Fra Mare jne. annetagu oma kummikinda varud haiglatele.