2

Laine hotell annetas oma varud toidupangale

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Laine juhataja Irene Väli. Foto: Arvo Tarmula
Laine juhataja Irene Väli. Foto: Arvo Tarmula

Eriolukorras uksed sulgenud Haapsalu spaahotell Laine annetas oma laos oleva toiduvaru Läänemaa toidupangale.

„Põhiliselt hommikusöögilaua jaoks tellitud toidu – piim, jogurt, keefir, kala, kokku paar kasti,“ ütles Laine juhataja Irene Väli. Osa tellimusi sai suletav hotell tühistada, osa kaupa aga oli juba laos. Hotell ei sulgenud uksi päeva pealt. Puhkajad lahkusid järk-järgult, viimased Saksamaale läinud nädala keskel.

Läänemaa toidupanga koordinaatori Anu Aljaste-Sitsi sõnul oli annetus suureks abiks.“See oli tore ja liigutav tegu,“ ütles Aljaste-Sits. Annetatud toidu vedas ta kohe abivajajaile laiali. Ka toidupank töötab eriolukorras – Rannaootsi Selveris olevasse annetuskasti koguneb toitu vähem, ära on langenud teadmata ajaks suletud koolid ja hotellid, kust muidu samuti tuli annetusi. Ära jäävad ka toidupanga tavapärased aprillis plaanitud üle-eestilised toidukogumispäevad.

Esialgu toidupuudust siiski pole. „Ei taha kiita, aga seni oleme hakkama saanud,“ ütles Aljaste-Sits. Läänemaa toidupangast saab abi üle 30 Lääne-Nigula  ja Haapsalu pere. Toidupangas töötab praegu 12 vabatahtlikku. „Meil on ka varu maske ja kindaid, mida saame kasutada,“ ütles Aljaste-Sits. Toidupanka Haapsalus Jaama tänaval tohib siseneda vaid ühekaupa. „Aga oleme valmis ka selleks, et hakkame ise kogu toiduabi laiali vedama,“ ütles Aljaste-Sits.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Seda et
Seda et

Ma tõesti loodan, et annetatud toit ka reaalselt abivajajateni jõuab.

Kodanik
Kodanik

Laine, Fra Mare jne. annetagu oma kummikinda varud haiglatele.

wpDiscuz