Uuring: eestimaalased toetavad eriolukorraga seotud meetmeid

BNS

Politseinikud kontrollivad Virtsu sadamas dokumente. Andres Hion
Politseinikud kontrollivad Virtsu sadamas dokumente. Andres Hion

Eesti elanikud peavad koroonaviiruse põhjustatud olukorda tõsiseks, eriolukorra väljakuulutamisega seotud meetmeid asjakohaseks ning on hästi kursis, kuidas ennast viiruse eest kaitsta, selgub Turu-uuringute AS-i tehtud värskest küsitlusest.

Koroonaviiruse põhjustatud olukorda peab tõsiseks või väga tõsiseks 85 protsenti Eesti elanikest ning 94 protsenti on enda hinnangul hästi või pigem hästi kursis, kuidas ennast koroonaviiruse eest kaitsta. Samuti selgub uuringust, et 89 protsenti Eesti elanikest peab eriolukorra väljakuulutamisega seotud meetmeid asjakohaseks.

Turu-uuringute AS juhatuse liikme Tõnis Stambergi sõnul näitavad tulemused, et Eesti inimesed usaldavad valitsust ja tegevusi, mida on tihedas koostöös terviseametiga kriisi olukorras rakendatud.

“Oluline on see, et enamiku inimesteni on jõudnud informatsioon antud olukorras tegutsemise kohta ja nendest juhistest on ka kinni peetud,” ütles Stamberg.

70 protsenti elanikest teevad koroonaviiruse leviku pidurdamiseks enda sõnul kõike, mida oskavad ja saavad, 17 protsenti saaks enda hinnangul teha rohkem. 65-aastased ja vanemad Eesti elanikud on viiruse leviku ennetusmeetmete jälgimisel uuringu järgi kõige kohusetundlikumad, samas on vaid 57 protsenti noortest vanuses 15-24 sama hoolsad.

Kui peaks kaduma pere sissetulekuallikas, ootab kujunenud olukorras riigilt kõige rohkem rahalist tuge 41 protsenti, koroonatesti tegemise võimaluse tagamist 37 protsenti, rahalise toe tagamist piirangute tõttu kannatavale ettevõttele 27 protsenti ning kaitsevahenditega varustamist 22 protsenti vastanuist.

Elanikest 79 protsenti on kindlad, et riik suudab tagada toidu ja ravimite kättesaadavuse. Kõige rohkem muretsevad inimesed enda ja lähedaste tervise pärast.

Eestlaste peamised infokanalid koroonaviiruse teemal on ETV uudised ja saated (61%) ning Delfi, Postimees ja teised uudisteportaalid (50%). Teistest rahvustest elanike puhul on esimene infoallikas uudiste portaalid (63%) ning sotsiaalmeedia (35%), ETV-d vaatab 28 protsenti.

Riigikantselei tehtud uuringus küsitleti telefoni ja veebi teel kokku 1257 Eesti elanikku kes olid 15-aastased ja vanemad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments