President ja valitsuse liikmed ei pea karantiinis olema

Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula

Jüri Ratas muutis mitut varasemat korraldust. Uute korralduste järgi ei pea 14-päevases isolatsioonis viibima president, peaminister, valitsuse liikmed, konsulid, kui neil ei ole haigussümptomeid.

Samuti ei pea enam iga riigipiiri ületaja täitma terviseankeete. Muudatusega jääb politseile siiski vajadusel õigus nõuda tervisedeklaratsiooni täitmist, näiteks juhul kui piiri ületaval inimesel on haigusnähud.

Eesti ei koosta enam riskiriikide nimekirja. See oli kehtestatud selleks, et tuvastada inimeste andmeid, kes tulevad Eestisse riskipiirkonnast ning seda uuendati igapäevaselt. Riskiriikide nimekirja pole mõtet igapäevaselt uuendada, sest koroonaviiruse puhangud on levinud üle maailma.

Inimesed, kes elavad Eesti ja Läti riigipiiriga vahetult piirnevates valdades, saavad liikuda tööle Lätti ja tagasi oma elukohta Eestisse.

pm2040k
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments