Go Bus tõmbab kaugliine koomale

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Bussifirma Go Bus teatas, et suleb kuni eriolukorra lõppemiseni kuus Läänemaad või Lääneranna valda läbivat liini.

„Pigem räägime reisidest, sest neil liinidel ongi ainult üks väljumine,” ütles Go Busi juhataja Andrei Mändla. Tema sõnul tingis liinide sulgemise kehtestatud eriolukord ja reisijate vähesus.

Homsest ei ole enam käigus kl 15.40 Haapsalust Tallinna väljuv liin nr 611 ja pühapäeviti kl 13 Haapsalu ja Tallinna vahel ühendust pidav liin nr 707. Tallinnast ei sõida Haapsalu poole enam kl 12.50 väljuv liin nr 862.

Mändla sõnul jääb käigust ära ka reedel Tallinnast ja pühapäeval Hiiumaalt väljuvad lisabussid, mis sõitsid Käina ja Nurste suunal. „Pole mõtet kahte bussi hoida, kui inimesed mahuvad kõik ühte ära,” põhjendas Mändla. Ta lisas, et Hiiumaa pinnal saavad inimesed Käina poole sõita kohalike liinidega.

Teisipäevast lõpetab liiklemise ka liin 149, mis sõitis Tartust Pärnu ja Viljandi kaudu Kuressaarde ning peatus kl 10.40 Lihulas ja kl 11.10 Virtsu sadamas.

Mändla ei välistanud, et tulevikus võib bussifirma reise veelgi vähendada, kuid seda vaadatakse juba jooksvalt. „Reisijaid on vähemaks jäänud, sest kuhu nad praegusel ajal ikka lähevad,” ütles ta.

Kaugliinibussides sisenevad reisijad endiselt esiuksest ja enamasti ostetakse ka pilet juhilt. Nii see Mändla sõnul praegu ka jääb. „Küll aga on bussis piirang, et reisijad ei istuks esimestesse pingiridadesse,”

Põhja-Eesti transpordikeskuse tegevjuhi Vello Jõgisoo sõnul pole maakonnaliinide graafikut esialgu plaanis muuta. „Kui hakkab olema massiliselt väljumisi, mida inimesed ei kasuta ning eriolukorraperiood peaks pikemaks venima, siis tuleb võibolla graafikud üle vaadata,” ütles ta.

Jõgisoo sõnul kehtib kohalikel liinidel reegel, et bussijuht esiust reisijatele ei ava.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments