Tänasest saab Haapsalus esitada 1. klassi avaldusi

Direktor Malle Õiglas rõõmustas, et lapsed hakkasid kohe oma vastseid aabitsaid ja päevikuid uudistama. Foto: Arvo Tarmula
Tänavu on Haapsalus 1. klassidesse minemas 120 õpilast. Foto: Arvo Tarmula

Täna algas Haapsalus 1. klassi avalduste esitamine.

Haapsalu haridusnõuniku Mari-Epp Tähe sõnul on rahvastikuregistri järgi tänavu Haapsalus kooli minemas 120 last.

„Aastas sünnib kuskil 100-120 last, mõned kolivad ära, mõned kolivad juurde. Enam-vähem selles piiris nad kooliküpseks saavad,” ütles Haapsalu aselinnapea Kaja Rootare.

Lapsevanemad saavad esitada avaldusi nelja Haapsalus asuvasse kooli – Haapsalu põhikooli, Haapsalu linnaalgkooli, Uuemõisa algkooli ja Ridala kooli. Rootare sõnul on enamasti koolivalikul määravaks lapse elukoht, vanemate töökoha asukoht või pere soov.

Praeguste plaanide järgi tuleb põhikooli ja linnaalgkooli kaks paralleeli, Uuemõisa ja Ridalasse üks. „Sellega ei ole olnud probleemi, et kõik tahavad minna Uuemõisa või kõik tahavad minna põhikooli,” ütles Rootare.

Avaldusi saab esitada kuu lõpuni. Rootare lisas, et kui märtsikuu saab läbi ja avaldus on esitamata, siis laps koolikohata ei jää. „Iga laps ikka oma kooli leiab,” ütles Rootare.

Õpilaste nimekirjadega saab koolides tutvuda 30. aprillist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments