Anne-Mari Pender: maailma üks kalleimaid linnu

Anne-Mari Pender.

Anne-Mari Pender

Sydney 6 miljonit elanikku on ära mahutatud 12 000 ruutkilomeetri laiusele maa-alale, kus on kokku 650 linnaosa. Suurimad piirkonnad on näiteks kesklinn (Inner City), idalinnaosa (Eastern Suburbs), madal põhjarannik (Lower North Shore), põhja randade osa (Northern Beaches), lõunaosa (Southern Suburbs), mägede osa (Hills District) ja lääneosa (Western Suburbs).

Sydney metropoli alla kuuluvad ka Sinimäed (Blue Mountains), mis on Sydney kesklinnast 60minutilise autosõidu kaugusel asuv suur rahvusparkidest koosnev piirkond. Väikeste armsate linnade, mitmete matkaradade ja imeliste vaadetega Sinimäed on tohutult populaarne puhkekoht. Nimetus tuleb sellest, et mäed on tõesti sinised – see tuleb eukalüptipuude aurust. Sel suvel sai see piirkond aga kahjuks kõvasti kannatada suurte metsatulekahjude tõttu. Sellest räägin aga täpsemalt järgmisel korral.

Sydney kinnisvara hinnad on krõbedamad kui kunagi varem, pannes paljusid noori peresid küsimuse ette – kas neil on üldse kunagi võimalik oma kodu omada. Austraalia riik on aastakümneid soodustanud eramajade omamist ning 1960. aastaks oli kolmveerand sydneylastest majaomanikud. Praegu on see muutunud – korteriomanikke ja -rentnikke on aina rohkem ja arvatavasti jäävad paljud eluaegseteks rentnikeks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont
4 aastat tagasi

Aga seal on haid ja krokotillid ….🥴

kuglimugli
4 aastat tagasi

Artikli sisu vastab pealkirjale, autor on artiklitega andnud piisava ülevaate ja ka stiililiselt mõnus, hariv lugeda. Jääme ootama järgmisi !

jah
4 aastat tagasi
Reply to  kuglimugli

Mis te selle hariv all mõtlesite? Sydneys on kallid kinnisvara hinnad ja mida nüüd selle teadmisega peale hakata? Väga hariv.

jah
4 aastat tagasi

propageerib Austraaliasse elama minemist või ma ei saa aru, mis selle artikli mõte on? Keda huvitab mingi Sydney linnaosad ja sealsed korterid?

kuglimugli
4 aastat tagasi
Reply to  jah

A sa ära loe kui ei huvita 🙂

jah
4 aastat tagasi
Reply to  kuglimugli

kogemata jõudsin silmadega üle lasta juba 🙁