Päästjatel tuli päästa üleujutuse eest puu otsa pagenud kass

23. veebruaril kell 16.59 teatati häirekeskusele, et Lääneranna vallas Kirikukülas Suitsu silla lähedal oli kass paari meetri kõrgusel puu otsas ning ümberringi laiub üleujutuse tõttu vesi.

Kassi avastas Lihula komando päästja Priit Teini sõnul pere, kes oli loodust nautima läinud. „Kass oli inimestega harjunud, ei jooksnud minema, sai aru, et tullakse päästma,” ütles Tein.

Selleks, et kassi päästa, pidi Tein selga panema pinnaltpäästeülikonda, sest üleujutuse tõttu oli puu ümber vee sügavus pisut enam kui meeter. „Kassid ujuvad ka, kuigi väga ei taha. Me ei tea, kaua ta seal olnud oli, ju nälg oleks ta ikka ujuma pannud,” ütles Tein.

Teinil oli see esimene kord kui tal tuli kassi päästa. Kassipäästmisi tuleb Lihula komandos ette mõned korrad aastas. „Pole kuulnud, et kui vesi ka ümber on, oleks meie omadest keegi varem käinud,” ütles Tein.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments