Galerii: Uuemõisa lossis anti üle Andres Ammase stipendiumid

Andres Ammase stipendiumi sai Krista Kumberg. Malle-Liisa Raigla
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 18
Andres Ammase stipendiumi sai Krista Kumberg. Malle-Liisa Raigla

Tänavuse Andres Ammase stipendiumi sai Haapsalu lasteraamatukogu  bibliograaf, lastekirjanduse hea tundja ja populariseerija Krista Kumberg.

„See on mulle suur au, sest ma pean Andresest väga lugu,“ ütles Kumberg. Kumberg lisas, et ootab juba õhtut, et saaks hakata lugema Andres Ammase raamatut, mida samuti stipendiumide üleandmisel tutvustati.

Raamatu tutvustamise tegi selle koostanud Anu Jõesaar mänguliseks. Ta luges ette tsitaate raamatust ja palus publikul arvata, kes on nii öelnud. Näiteks „Vahel oli ka selliseid tunde, mil Andres ütles, et täna ainult laulame, õpilased hammustasid selle läbi – tähendab õpetajal oli öö lühikeseks või hoopis  vahele jäänud.“ Publik teadis, et seda ütles raamatus muusikaõpetaja Ilona Aasvere.

Esmakordselt anti tänavu välja hea ajakirjanduse preemia, mille pälvis  Lõunalehe ajakirjanik Ülle Harju. Stipendiumi üleandnud ajakirjanik Kärt Anvelt ütles, et väljapool Tallinnat ja Tartut on ajakirjandust raskem teha.

Harju justkui vaidles talle vastu. „Kogukond aitab head ajakirjandust teha. On oma silmad ja kõrvad volikogudes ja ametiasutustes – tänu sellele sünnibki hea ajakirjandus,“ ütles Harju.

Samuti said täna vennad Laurits ja Orm-Johannes Piir kätte väikese lugeja preemia. Lasteraamatukogu juhataja Jaanus Kõuts ütles, et poisid tulevad kotitäie raamatutega raamatukokku, panevad need leti peale ja sukelduvad riiulite vahele. „Ja kui välja tulevad, on süled head ja paremat täis,“ iseloomustas poisse Kõuts.

Tänavuse Andres Ammase fondi spordistipendiumi pälvis Ridala põhikooli 9. klassi õpilane Maily Märss. Läänemaa treeneri stipendiumi saajaid on tänavu neli, sest just nii palju inimesi tegeleb Maily Märsi juhendamisega. Stipendiumi saavad tennisetreenerid Igor Nudelman, Vello Kuhi ja Ülle Milk ning kergejõustikutreener Kaja Ladva.

Autasustamise vahepaladena mängis klaverit Ilona Aasvere ning esimese Andres Ammase stipendiumi saanud Anti Nöör.

Malle-Liisa Raigla fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments