Galerii: viis läänlast said eile päästeameti aumärgi

Lääne Elu ajakirjanik Kaire Reiljan sai päästeteenistuse medali. Kenno Soo

Peaminister Jüri Ratas, siseminister Mart Helme ja Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu andsid eile  113 inimesele tunnustusena üle päästeteenistuse aumärgid

Läänlastest said päästeteenistuse medali Lääne Elu ajakirjanik ja Lääne-Eesti vabatahtliku reservpäästerühma kauaaegne juhatuse liige Kaire Reiljan ja Lihula komando päästja Tõnis Nurk.  Pääseteenistuse hõberisti saab Haapsalu komando meeskonnavanem Valdur Raamat, kes on üks pikima staažiga päästjaid Haapsalu komandos. Päästeameti teenetemedali kuldsete tammelehtedega Lihula komando pealik Mikk Lukk. Lisaks saab MTÜ Priitahtlikud Pritsumehed vabatahlik päästja Risto Roomet päästeala noorsootöö tänukirja.

Peaminister tõi kõnes välja, et läinud aastal tegid elukutselised päästeametnikud koos vabatahtlike ja partneritega enam kui 22 000 kodunõustamist üle Eestimaa. Kahe viimase aasta jooksul on koostöös kohalike omavalitsustega ohutumaks muudetud 663 tuleohtlikku kodu. „Need numbrid pole pelk statistika, vaid nende taga on tuhanded eestimaalased ja nende turvalisemaks muutunud elukeskkond. Paljude nende jaoks ongi just päästeametnik koos koostööpartneritega Eesti riigi nägu ja tegu,“ lausus Ratas.

Ratas tänas ja tunnustas tseremoonial kõiki aumärkide saajaid, nii päästeameti kui häirekeskuse teenistujaid, vabatahtlikke, partnereid väljaspool päästeala ja väljaspool Eestit. „Olen päästjatega tihti Eesti erinevais paigus kohtunud ja alati imetlenud seda missioonitunnet ning professionaalsust, mida niivõrd nõudva tööga toimetulemine eeldab. Päästa inimelusid ajaga võideldes ning tihtipeale oma eluga riskides on väga ennastsalgav. Aitäh kõigile päästeala inimestele pühendunud töö eest. Teie olete aidanud muuta Eestimaa turvalisemaks meile kõigile,“ ütles Ratas.

Kenno Soo fotod

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kalju
2 aastat tagasi

Nimed võiks ikka õigesti kirjutada. Kes on see Lukk ?