Patsiendid pole virtuaalarstiga rahul

Perearst Madis Tiik võtab vastu tõsisemate hädadega patsiente. Arvo Tarmula

Aktuaalne Kaamera rääkis Haapsalu perearstikriisist, kus linn püüab perearsti meelitada 25 000 euroga.

Samuti tõi teleuudiste saade välja, et patsiendid soovivad arsti ka näha ja temaga vahetult suhelda. „Ikkagi jäi puudu otsene kontakt arstiga. Ma sooviks silmsidet inimesega, aga kui ekraan on mul ühele poole ja kaamera on teisele poole, kuhu ma pean rääkima, ma ei näe inimest, kellega ma räägin ja oleksin soovinud, et arst mu haiget kohta katsub, ” ütles patsient Maire Matsberg.

„Arst oli sümpaatne, pereõde samamoodi. Seda, mida ma tahtsin, seda ma sain, aga teist korda ma ei läheks, sest ma tahaksin ikkagi arstiga suhelda,” ütles vastuvõtul käinud Merle Saulep.

Kord nädalas toimuvale näost-näkku vastuvõtule perearst Madis Tiigi juurde pääsevad tõsisema hädaga inimesed ja Tiigi sõnul pole keegi abita jäänud. Vastuvõtu viis otsustatakse koos pereõega.

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul ei ole videosild ajutise lahendusena väga halb, kuid vaja on uut arsti. Kas motivatsioonipakett tähendab rahalist toetust või näiteks ka elamispinda, pole veel otsustatud.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Totska
2 aastat tagasi

Suklese mõistes peab haige minema perearstile juba valmis diagnoosiga. Milleks perearsti tüüdata segavate küsimustega. Haige peab enne perearstile minekut studeerima arsti käsiraamatut ja oma diagnoosi välja kirjutama, et arsti juures diagnoos segamini ei läheks. Niteks proua läheb arsti juurde (vene rahvusest arstile)ja ütleb, et tema on mitte beremennaja, vaid peremennaja!

umpa
2 aastat tagasi
Reply to  Totska

Lugeda oskad, aru võiks ka saada. Sukles ju otsikski uut perearsti.

soov
2 aastat tagasi
Reply to  umpa

Mis paganama virtuaalaest. Nagu koopaaeg on meil .Uskumatu kui saamatud ollakse ühe perearsti koha täitmisel.