Galerii: kunstikoolis näeb Virve Kuristi mälestusnäitust

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 16
Kertu Kurist avas täna kunstikooli galeriis ema Virve Kuristi mälestusnäituse. Malle-Liisa Raigla

Tänasest näeb Haapsalu kunstikooli galeriis näeb Virve Kuristi mälestusnäitust autori varasemast loomingust.

Virve Kurist tegutses Haapsalus 2000. aastate algusest ja oli aktiivne kunstiklubi liige. Tütre Kertu Kuristi sõnul sai emale mälestusnäituse tegemine innustatud just kunstkiklubi liikmete poolt.

Endise kunstiklubi juhi Valve Fihlmani sõnul oli Kurist tagasihoidlik inimene ja ei hinnanud oma töid nii heaks kui teised. „Tema akvarellid olid isikupärased; ei olnud klassikaline stiil, vaid täiesti oma stiil,“ ütles Fihlman.

Tütre sõnul tuli kolm näitusel olevat pilti alles hiljuti keldrist välja ja temalegi oli nende piltide olemasolu suureks üllatuseks.

Kui Haapsalus oli Kurist pigem tuntud akvarellimaalijana, siis näitusel on tema tööd ajast, mil käis Tartus kujutava kunsti kaugõppe kursusel aastatel 1969-1982 ja maalis suuri õlimaale. Inspiratsiooni pakkus kõige enam loodus, eriti Lõuna-Eesti ja Läänemaa maastikuvaated. Peamiselt maalis vabas looduses, mis võimaldas paremini  suhestuda ümbritsevaga ning tabada looduse omapära ja valguse mängu.

1990ndatel katsetas Virve Kurist mitmeid uusi tehnikaid ning jäi mõneks ajaks pidama monotüüpiale ja erinevatele trükitehnikatele. Valmisid paljud pildid ning kaardid, mida sai osta pealinna kunstigaleriidest. Hilisemal perioodil leidis kunstnik  väljendusvahendina akvarellimaali.

Näitus on kunstikoolis avatud 1. veebruarini.

Malle-Liisa Raigla fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments