0

Öösel püsib teedel libeduse oht

Avatar

BNS

Maanteeameti teatel püsib Eesti teedel eeloleval ööl libeduse oht.

Esmaspäeva pärastlõunal olid teekatted riigi põhi- ja tugimaanteedel valdavalt soolaniisked ning õhu-ja teetemperatuur oli kõikjal plusspoolel.

Prognoosi kohaselt on esmaspäeva õhtul ja ööl vastu teisipäeva pilves selgimistega olulise sajuta ilm, temperatuuri püsivad 0 null kraadi ümber ja peamiselt Lääne- ja Põhja-Eestis on oodata selgimisi.

Selgimiste korral langeb teetemperatuur kiiresti miinuspoolele ning teed muutuvad kogunevast härmatisest libedaks. Libeduse oht püsib öö läbi.

Libeduse oht on kõige suurem sildadel, viaduktidel, metsavahelistel teelõikudel, ristmike kiirendus- ja aeglustusradadel, bussipeatuste läheduses, raudteeülesõitudel. Neis kohtades toimub rohkem pidurdamisi ja kiirendamisi ning lumi ja jää lihvitakse kiiremini libedaks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz