Maagilised seened ja kanep viisid naise kohtu alla

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Anna Kuuskmann kasvatas endale depressiooni raviks kodus ravikanepit ja seeni ning sai selle eest karistada. Arvo Tarmula

Anna Kuuskmann kasvatas endale depressiooni raviks kodus ravikanepit ja seeni ning sai selle eest karistada. Arvo Tarmula

Katsetused võidelda aastaid kestnud depressiooni vastu kodus kasvatatud kanepi ja seente abil viisid noore naise kohtu ette ja tõid tingimisi karistuse.

Esmaspäeval kinnitas kohtunik Piia Jaaksoo Haapsalu kohtumajas prokuratuuri ja Anna Kuuskmanni vahel kokkuleppe, millega naine tunnistas end süüdi narkootiliste ja psühhotroopsete ainete käitlemises suures koguses. Karistuseks ühe aasta ja kuue kuu pikkune vangistus kaheaastase katseajaga, mille jooksul ei tohi ta seadusega pahuksisse minna. Lisaks tuleb tal tasuda 1988 eurot uurimise ja kohtupidamisega seotud kulutuste eest.

Pealtnäha tavalise narkojuhtumi tagamaad on üllatavad ja veidi traagilisedki. „Ma tegin seda oma tervise pärast,” selgitas Kuuskmann pärast istungi lõppu Lääne Elule.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
31 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Riho
4 aastat tagasi

Üks küsimus: kui need seened ja kanep olid oma tarbeks MIKS TA NEID SIIS SUURES KOGUSES KÄITLES???

Veljo Ulm
4 aastat tagasi

Sellist jama on mul eriti raske lugeda. Inimene, kes leiab ennast lootusetust olukorrast ei tohi ravida ennast meetoditega, mille toimimise kohta tõendeid laekub päevaselt. Selle asemel saab ta hoopis karistada, taluma veel suuremat isolatsiooni oma probleemidega. Mingid tagurlikud, aastakümneid ülevaatamist nõudvad seadused loovad ainult nõiajahti, mille rumalus on nii läbipaistev, et mul on häbi viibida sellises seadus-ruumis. See inimene sai karista proovist ennast aidata. Esiteks, inimesel peab olema vabadus teha oma meeltega, mis ta heaks arvab. Ja kui ta selle mõju all seadust rikub, siis ta lihtsalt vastutab oma tegude eest nagu alkoholi puhulgi, mille mõju all inimesed teada olevalt… Loe rohkem »

Lugeja
4 aastat tagasi

Seente ja kanepi ravitulemus tuleneb platseebost. Ohutum olnuks homöopaatilisi terakesi süüa (suhkur + usk).

Depressioon on kahtlemata jõle haigus ja ravi sellele pikk ja käänuline, sest õige AD leidmine pole lihtne. Ja depressiooni ei ravita rahustitega (xanax), sest neist tekib valel kasutamisel sõltuvus!!!! Antidepressantidest sõltuvust ei teki.
Lisaks on vãga vaja, et patsient ikka ISE ka enda aitamiseks OMA mõttemaailma muudaks näiteks kliinilise psühholoogi abiga.
Muidugi seente kasvatamine võib hobi mõttes aidata, kuid mitte sel moel.

Sven Rannat
4 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

Kui platseebol oleks 80%-line edukus nagu psilotsübiinseentel näiteks nikotiinisõltlaste aitamisel ja väga suur edu depressiooni vastu, siis polekski muud vaja. Muidu aga on su jutt platseebost sulaselge vale, kas teadlik või mitte. Selles suhtes on sul õigus, et “set ja setting” määravad, kavatsus ja eesmärk millega tarvitad, loeb. Antud inimesel oli ju sulaselge kavatsus ennast aidata- seega eesmärk oli olemas, tahe oli olemas.

part24
4 aastat tagasi

Siis kui wanajummal jaganud inimstele mõistust, siis olnud sportlased trennis, punased miitingul, aga vaat sellest ei saa aru kuskohas need juurakud ses aegas olnud?

Mina ise
4 aastat tagasi

Naturaalset taime ei saa keelata mitteükski riik, isegi kui ta seda teeb!

Marta teab!
4 aastat tagasi

Meie üliaruka prokuröri tähtis peavõit jälle! :):):)
Sai nüüd jälle ühe olulise ” kurjategija” kätte!!

Kas ta mõne olulise asjaga ka üldse tegeleb w? Millegagi, millel tõesti ühiskondlikus mõttes tähtsust oleks?!

Mull
4 aastat tagasi

KUidas politsei asjast teada sai kui ta vaid “enda ravimiseks” kasvatas?

Velirand
4 aastat tagasi
Reply to  Mull

Kuidas ikka sellised asjad välja tulevad – keegi kaebas. Selliseid printsipiaalseid pioneere leidub jätkuvalt.

Kui ta oleks ka teistele müünud, oleks paragrahv ja karistus juba mitu kraadi kangemad olnud.

Enriko
4 aastat tagasi
Reply to  Mull

Tõenäoline on, et naisterahvas ise rääkis oma tutvusringkonnas. Mida parem (ravi)tulemus, seda raskem on kogemust ju enda teada hoida. Kahjuks leidub mõnedel inimestel tuttavate seas kadedaid või kartlikke võhikuid, kes kaebama jooksevad. Märkimistväärt on siin see, et läbi aegade on riigil kombeks olnud osade seaduserikkumiste puhul silm kinni pigistada. Nt. LGBT-ühingute riiklik rahastamine hasartmängumaksudest on otseselt ebaseaduslik. Ent kuna see sobib hetkel kehtiva ideoloogiaga, tehakse nägu, et kõik on ok.

asfdh
4 aastat tagasi

Võiks talle korjanduse teha, ~2000€ üksi ära maksta on päris kirves. Saaksime sellega näidata oma toetust.

Konto
4 aastat tagasi
Reply to  asfdh

Saatke raha mulle, vajadusel panen oma Nigeeria konto numbri siia üles.

Velirand
4 aastat tagasi
Reply to  asfdh

Tee ots lahti ja konkreetne üleskutse. Facebookis näiteks. Ma usun, et inimesed tulevad kaasa küll. Ega sellist summat ei ole üldse lihtne tema olukorras ära maksta.

appikarje
4 aastat tagasi
Reply to  Velirand

ta facebook postituses jagas oma kontonumbrit ja abivajadust, vaadake sinna

Leevi
4 aastat tagasi

Järjekordne ajakirjanik imes sulest lihtsalt midagi välja!Sellise laimu eest tuleks ta …!Kus viga näed laita,mine ja aita! Aga see M… püüab veel teise inimese elu rohkem ära rikkuda.Olgu ta neetud….

Pedagoog
4 aastat tagasi
Reply to  Leevi

Te olete nii rumal, et valus hakkab.

Kodanik
4 aastat tagasi

Seened on ühed kõige ohutumad üldse. Kurat loodan, et see vanem generatsioon hakkab vaikselt kasti minema. Lihtsalt jube kui palju inimesi kannatab meie ametnike ignorantsuse/rumaluse tõttu. Sügav kaastunne süüdimõistetule meie banaani VABARIIGI pärast.