Tudengid meisterdasid lasteaiale tegelusseina

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tegelussein. Foto: Arvo Tarmula

Tallinna ülikooli ja Haapsalu kolledži tudengid meisterdasid Päikesejänku lasteaia rühma tarvis tegelusseina, kus lapsed saavad oma käelisi oskusi arendada.

Reedel hommikupoolikul panid tudengid seina Kiisude rühma üles ja kui lapsed lõunasöögiks õuest tuppa tulid, oli nende üllatus suur. Esimesena tõmbasid mudilaste tähelepanu vurrid, mida oli mõnus keerutada, seejärel ka kõikvõimalikud haagid-uksed ja peagi oli terve seinaesine askeldavaid lapsi täis.

Tegelussein koosneb kolmest osast. Esimeses saavad lapsed harjutada paelte sidumist, vurri keerutada, pistikuid seina panna, haake kinni ja lahti teha jms. Keskmises, aukudega osas saab erivärvilistest puupulkadest kujundeid moodustada ning seina viimasel, tahvliosal värviliste kriitidega joonistada ja kirjutamist harjutada.

Tegelussein valmis Tallinna ülikool ja Haapsalu kolledži eri erialasid lõimiva projekti „Elu” raames grupitööna. Oma panuse andis kokku üheksa inimest.

Seina üks valmistaja, Tallinna ülikoolis õppiv Margus Krips rääkis, et seina ideeni jõuti tudengite ja Päikesejänku lasteaia ühistel aruteludel. Grupi teine liige Fred Kaas lisas, et kõigepealt arutleti selle üle, kas lastele mõeldu atraktsioon tuleb tuppa või õue, kas teha orienteerumismäng või mudaköök. Kiisude rühmale langes valik seetõttu, et rühmatoa sein oli seni tühi.

Päikesejänku lasteaia direktori Triin Treieri sõnul käivad Kiisude rühmas kahe-kolmeaastased ja et tegemist on vanema sõimerühmaga, tulevad sinna igal aastal uued lapsed. „Kuna sõime tulek on alguses natuke kurvem, siis see atraktiivne sein peaks lapsi meelitama,” lisas Treier.

Mõtteid, mida tegelusseinale paigutada, koguti internetis Pinteresti lehekülgedel ringi uudistades. „Esialgne kava ja tulemus on täiesti erinevad,” kinnitas Krips.

Tegelussein valmis Haapsalu kutsehariduskeskuse puidumajas, kus Krips õpetajana töötab; seina tegemisse kaasati ka HKHK tislerieriala õpilasi.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments